Haberler

Başkan Sadak Ucgl/Mewa Kongresine Katıldı

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak Ucgl/Mewa'ın Diyarbakır Da Yapılan Kongresine Katıldı.

UCGL/MEWA (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı) Kongresi Dünya'nın çeşitli yerlerinden, Türkiye illerinden ve bölge illerinden gelen belediye başkanları ve temsilcilerinin katılımıyla Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCGL/MEWA Başkanı Kadir Topbaş, UCGL/MEWA Yöneticileri Sadan Emre Alp, Cenk Tıkız, Massad Belediye Başkanı Hassan Taboroci, Apla Belediye Başkanı Temsilcisi İslam Akel ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın yanı sıra çok sayıda belediye başkanı ve temsilcisi de katıldı. UCGL Genel Sekreteri Mehmet Duman toplantıyı başlatmasıyla birlikte konuşmacılar kürsüye çıkarak konuşmalarına başladı. Konuşmacıların söyledikleri çevirmenler tarafından dört dile çevrilirken, Açılış konuşmasını yapan Osman Baydemir, toplantının Diyarbakır'da gerçekleşmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Dünya artık giderek yerellerden yönetiliyor. Siz değerli konuklar Diyarbakır'da olduğunuz sürece misafir değil ev sahibisiniz" dedi.

Kısa konuşmalarla devam eden toplantıda Baydemir'den sonra UCGL/MEWA Eşbaşkanı ve Sakarya Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Apla Belediye Temsilcisi İslam Akel de kısa konuşma yaptı.

'Akan gözyaşı dursun'

Ardından kürsüye çıkan UCGL/MEWA Başkanı Kadir Topbaş, kendilerinin belediyeci olarak halkın geleceğini hazırladıklarını savunarak, Mevlana'nın "Bir neslin geleceğini, önceki nesil hazırlar" sözlerine atıfta bulundu. Diyarbakır'ın surlarını kendisinin ve herkesin bildiğini dile getiren Topbaş, "Tarihi gizemini içinde saklayan, farklı kültürleri asırlarca burada yaşatan bir şekil olmaya sahip" dedi. Kendilerinin bu süreçte belediyelere cevap vermek zorunda olduklarını söyleyen Topbaş, "İnsanın huzur borcu için akan kan ve gözyaşının durdurmak için gerekiyor. Kalıcı çözümler bulmak için çalışmak bizim görevlerimiz içindedir. Barışın ve refahın sağlanması ön şart. Biz bu ilişkileri ne kadar arttırırsak toplumlar arasındaki diyaloglar o kadar gelişir" dedi. İdeolojilerin bittiği bir dünyada yaşadıklarını savunan Topbaş, "Dünyada vizeler dahi kalkmalı diyoruz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Baydemir, Kadir Topbaş'a, konuşmacılara ve katılımcılara "Zor spas" (Çok teşekkür ederim) diyerek bütün konuşmacıları platforma çağırdı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kongre verilen kısa aranın ardından sabah ki oturum saat 13'te sonra ererken Öğleden sonra ki oturum Saat 14'te başladı. 3 saat süren öğleden sonraki oturum ardından kongreye katılan Belediye başkanları Diyarbakır Büyük Şehir tarafından hazırlanan Diyarbakır gezisi programına katıldı. Belediye Başkanları İlk olarak Mardin kapıda bulunan Keçi burcunu ardından Mala Deng Bejan merkezine giderek burada bulunan deng bejleri dinlediler. Daha sonra tarihi Hasan Paşa hanına geçen belediye başkanları hanı gezmeleri ardından Diyarbakır'dan ayrıldılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title