Haberler

Başkan Nevzat Palta 68 Aksaray Belediye Sporu Ziyaret Etti

Güncelleme:

Aksaray Belediye Başkanı ve 68 Aksaray Belediye Sporun Onursal Başkanı, 68 Aksaray Belediye Sporlu yöneticiler, futbolcular ve teknik heyetle kulüp binasında düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Başkan Nevzat Palta burada yaptığı konuşmada Aksaray'a birçok ilde olmayan modern tesisler kazandırdıklarını ifade ederek şunları söyledi

"10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. 10 yıl büyük bir zaman dilimi. Spor anlamında ilk 5 yılımızda Aksaray sporla ilgilendik. İkinci belediye başkanlığımız döneminde spor adına neler yaptık diye geçmişi irdeledik. Bunun sonucu tesisleşmeye karar verdik. Sporu tabana yayalım dedik. Daha fazla insanın spor yapmasını sağlamak için çalışmalar yaptık. Belediye sporu kurduk. Futbol, basketbol ve voleybol da işin içerisine girdi. Bunlarla beraber esas amacımız tesisleşmekti. Aksaray'a olimpik şartlarda bir tesis kurduk. Çoğu ilde bunu göremezsiniz. Geçmiş 5 yıl içerisinde bura ciddi anlamda yükü aldı. Spora sporcuya çok faydalı oldu. Daha sonra nakkaş bölgemizde ikinci tesisimizi yaptık. O da şimdi ciddi anlamda hizmet veriyor.

Üçüncü tesisimizin de yapım çalışmaları devam ediyor. Hemen TOKİ bölgesinde olan tesisimiz 160 dönüm alana sahip. Orası da bittiğinde spor anlamında ç.ok büyük katkıları olacak. Atatürk stadyumunun yerinede büyük bir kapalı spor salonu yapılacak. 3000 kişilik. Spor adına çok önemli bir hizmet olacak burası da. Stadyumla ilgilide bir çalışma var ve o da devam ediyor. Aksaray'da sporla ilgili çok büyük çalışmalarımız oldu. Spor anlamında yendik yenildik olarak değil de ne kazandık ne kaybettik anlamında bakmalıyız. Çok güzel kazanımlarımız oldu. Şu an hem bal liginde hem de amatör ligde oynayan takımlarımız var. Bütün sporcularımız gayret ediyor. Mevlana'nın güzel bir sözü var; Dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni bir şey söylemek lazım. Diyor. Bugün hep beraber yeni bir şey söyleyeceğiz. Geçmişe takılıp kalmayacağız. Ara sıra bakmakta fayda var tabi. Geçmişi yok saymanın bir mantığı yok ama geçmişe takılıp kalmanın da bir mantığı yok. Geçmişten ders alıp geleceğe öyle bakmamız, ilerlememiz lazım. Bundan sonra da devam etmeniz konusunda sizleri destekliyorum. Aksaray'ımız kazansın istiyoruz. 1000 civarında çocuklarımız spor yapıyor. Sporu tabana yaymayı başardık. En büyük kazancımızda bu. İnşallah durmak yok yola devam. Spor dostluktur, kardeşliktir. Bunu takımlarımızda görüyorum. Kardeşlik dostluk bağları güçlü sporcularımız var. Bize de yakışan budur. Başarılar diliyorum bütün sporcularımıza. İnşallah Aksaray'ımızı spor adına güzel günler bekliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

68 Aksaray Belediye Spor Kulüp Başkanı Murat Koç "Aksaray'da 10 yıl içerisinde ilklere imza atan belediye başkanımız maneviyatta tutunda spora kadar çok güzel çalışmalara, hizmetler yaptı. Bugüne kadar şehrimize böyle yatırımlar yapılmamıştı. Bu yatırımlardan, göstermiş olduğu ilgi alakadan takımıza alt yapısından tesisine kadar, sporcularım adına, spor camiası adına ve tüm Aksaray'daki spor camiası da bu tesislerden faydalanıyor. Tüm spor camiası adına başkanımıza teşekkür ediyorum".

Belediye Spor Teknik Direktörü Muhittin Kılınç "Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Teşekkür sonra edilir ama konuşmanın içerisinde defalarca teşekkür edilse yeridir. Siz süreci anlattınız biz bu belediye spor çatısı altında Aksaray gibi büyük bir memlekete spor anlamında vizyonunu geliştirdiğimiz için kazandırılan tesislerde payımız olduğu için oluşturulan yapıda oluşturulan modern bir kulübün yapısında payımız olduğu için çok mutluyuz. Süreç içerisinde şampiyonluklar kazanıldı. Kaybedildi. Bu yılda herkesin gözünün önünde olan bir ligde saha sonuçları olarak çok başarılı sonuçlar alamadık. Ama bir kulüp için en önemli şeylerden bir tanesi istikrar bu istikrarı sağlamada bize oyuncularıma teknik kadroya verdiğiniz destek için ayrı bir teşekkürü mutlaka bir borç biliriz.

Bizde bundan sonra bugüne kadar yaptığımız gibi aslında çok fazla bir şey yapmayacağız aslında. Bugüne kadar evimiz gibi kabul ettiğimiz belediye sporu daha yukarılara bir adım bile olsa ilerleyeceğimiz nokta bunu yapmak için oyuncularımızla beraber burada 21 oyuncumuz var ama arkada bekleyen 300 çocuğumuzla yazın 1000lere ulaşan sayıdaki çocuklarımızla inşallah sizin sayenizde sizin desteğinizle önümüzdeki yıllarda Aksaray'daki spora katkıda bulunduğumuzu göreceğiz inşallah hep birlikte.

Sizinle daha önceki görüşmemde söylemiştim. Siz buranın oluşturulması doğumu ve çocukluğunu birlikte yaşadık. İnşallah erişkinlik döneminde daha ilerde size çok farklı başarılarla önünüze gelmeyi inşallah hayal ediyoruz. Tüm oyuncularım tüm teknik kadrom adına tekrar çok teşekkür ediyorum başkanım"

Takım kaptanı Onur Er : Ben teşekkür etmek istiyorum arkadaşlarım adına. Yanımızda olduğunuz için bu kötü zamanda moralimiz bozuktu gerçekten. Takım içerisinde arkadaşlık dostluk çok iyi ama maalesef acımasızca eleştiriler oluyor futbolun gereği olarak. Sizde bugün yanımızda oldunuz. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Yazın ben olayım bazı arkadaşlarımız olsun yaz okulunda görev alıyoruz. Gerçekten çoğu kulüpte olmayan oyuncu sayısı oluyor. Genç kardeşlerimiz oluyor onları yetiştiriyoruz. 1000e yakın sayı oluyor. Gerçekten çok büyük bir hizmet bizim için. İnşallah bundan sonra da bu hizmet devam eder. Vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı da teşekkür ediyoruz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nevzat Palta Aksaray Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title