Haberler

Başkan Ergün'den Vali Savaş'a Ziyaret

Güncelleme:

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vali Abdurrahman Savaş'a ziyarette bulundu.


Manisa halkının Yerel Seçimler'de tercihini Başkan Ergün'den yana kullanarak kendisine olan güvenini gösterdiğini belirten Vali Savaş, bu güvenin Başkan Ergün tarafından Manisa'ya yine hizmet olarak yansıyacağını belirtti. Başkan Ergün de Vali Savaş'a teşekkür ederek, kente hizmet noktasındaki işbirliğin devam edeceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vali Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç da yer aldı. Meşakkatli bir seçim sürecinin ardından Manisa'ya hizmet noktasındaki çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Ergün, "Değerli hemşerilerimiz 30 Mart'ta yapılan seçimlerde bizlere teveccüh gösterdiler. Çok şükür biz de 5 aylık meşakkatli bir süreci kazasız ve belasız bir şekilde geçirdik. Hayırlısı böyleymiş. Allah utandırmasın diyoruz. Manisa Belediyesi olarak bugüne kadar 5 yıllık süre içerisinde Valilik başta olmak üzere oda ve derneklerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla her zaman ortak müştereklerde bulunarak, Manisa'nın menfaati için elimizden geleni yaptık. İnşallah bundan sonra da sadece ve hizmet ve icraat noktasında olacak ve halkımızı mutlu ederiz. Bundan sonra da Manisa'nın tanıtımı ve gelişimi noktasında sanayisi, tarımı, kültürünü, turizmini daha iyi noktalara getirecek; elbette Şehzadeler Şehri olma özelliğini sürdürecek yatırımları yaparız diye düşünüyoruz" dedi
.
Manisa Halkı Güvenini Göstermiştir

Vali Abdurrahman Savaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Manisa halkının kararını bir kez daha Cengiz Ergün'den yana kullanmasının kendisine olan güvenini gösterdiğini belirterek, "Öncelikle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığınız'ın hayırlı olmasını diliyorum. Belediye büyükşehir olunmasıyla tüm il bütününe daha nitelikli hizmet verme fonksiyonunu üstlenecek. Elbette belediyenin yapacağı ana hizmetlerden dolayı yükü ve sorumluluğu artıyor. Bugüne kadarki tecrübeli idareci sıfatınızla bu hususlarda çalışmaları başarıyla yürüteceğinize inanıyoruz. Valilik olarak ilçe belediyeleriyle koordinasyonun sağlanması noktasında üzerimize düşeni yapacağımızı belirtmek isterim. Manisa halkı tercihini sizden yana kullanarak güvenini göstermiştir. Biz bunun tezahürünün de birebir hizmet şeklinde olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

İstişare Edilerek Çözülmeyecek Sorun Yok

Gazetecilerin sorusu üzerine yasalar gereği büyükşehre devredilen hizmet aracı ve personele yönelik konuşan Başkan Ergün, uzlaşı ve istişareyle çözülmeyecek hiçbir şeyin olmadığının altı çizerek, "Geçtiğimiz hafta düzenlediğimiz basın açıklamasında da belirttiğim gibi hizmet araçları, personel, beldelerden aktarılan borçlar noktasında sıkıntılı ve sancılı süreci yaşayacağız. Bizlere devredilen 361 kişi olan memurun 122 tanesinin büyükşehre gelmemesi gerekiyordu. Bunun yanı sıra 400'ün üzerinde işçi personelin de ilgili belediyesine gitmesi gerekiyor. Basın açıklamasında İller Bankası'ndan gelen paranın 5 Milyon TL olduğunu belirtmiştim ama akşam saatlerinde kasaya giren miktar 3 Milyon TL olmuştu. Bununla ilgili Maliye Bakanlığı'ndan gelen yanıt da toplam miktarın Mayıs ayı içerisinde intikal edeceği yönünde olmuştur. Bu ve diğer konularla ilgili komisyon çalışmalarımız devam ediyor. Elbette istişare edilerek çözülmeyecek sorun yoktur. Bunları ileriki günlerde Sayın Valimiz ile de paylaşacağız" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Abdurrahman Savaş Cengiz Ergün Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title