Haberler

Başkan Aykurt Nuhoğlu: "Biz Vatandaşlarımızın Haksız Şekilde 1 Kuruşunu Dahi Kimseye Veremeyiz"

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, basın yoluyla Taşyapı Firmasına hakaret ettiği iddiasıyla Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde ifade verdi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, basın yoluyla Taşyapı Firmasına hakaret ettiği iddiasıyla Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde ifade verdi. Başkan Nuhoğlu, "Biz vatandaşlarımızın haksız şekilde 1 kuruşunu dahi kimseye veremeyiz. Aldığımız yetki ve vicdana ters düşer. Baskı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu baskıyı ciddiye almayacağız" dedi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Taşyapı İnşaat Firması sahibi Emrullah Turanlı tarafından açılan basın yoluyla hakaret davası kapsamında Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi'nde özel soruşturma bürosunda cumhuriyet savcısına ifade verdi. Adliye girişinde belediye yetkilileri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Aykurt Nuhoğlu, avukatları Cem Güçlü ve İrem Yenigün ile birlikte adliyeye girerek özel soruşturma bürosunda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tülü'ye ifade verdi. Adliyede yaklaşık 30 dakika kalan Nuhoğlu, verdiği ifadesinde hakaret iddialarını reddetti. Başkan Nuhoğlu adliye çıkışında konuyla ilgili açıklama yaptı.

Kadıköy halkının hakkını savunduklarını söyleyen Başkan Aykurt Nuhoğlu, "Bu firmanın Kadıköylülere açtığı dava yaklaşık 130 milyon lira. Yüksek mahkemeye itiraz ettik. Bizim parklarımıza, camilerimize sosyal tesislerimize haciz getirdi. Bunları vatandaşlarımızla paylaşmak zorundayız. Biz vatandaşlarımızın haksız şekilde 1 kuruşunu dahi kimseye veremeyiz. Aldığımız yetki ve vicdana ters düşer. Yaptığımız her uygulamayı Kadıköylülere anlattık. Baskı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu baskıyı ciddiye almayacağız. Gayet dik bir şekilde hukuka uygun vatandaşlarımızın haklarını sonuna kadar kullanacağız" dedi.

Hakaret iddialarına değinen Nuhoğlu, "Hiçbir yerde hiçbir haberde tek kelime söylemedik. Bizim firmayla kişisel bir sorunumuz yok. Firmanın bize açtığı bir dava var. O dava sonucuyla bize baskı yapılmaya çalışılıyor iskan konusunda. Şu anda 9 bin metrekareden fazla ruhsata aykırı imalatı var. Kadıköy Belediyesi 2 milyon liranın üzerinde ceza kesti. Bu ceza ile ilgili firma mahkemeye gitti. Mahkeme itirazı ret etti. Bütün bunları yok sayamayız. Hukuka uymak zorundasınız. Projeniz neyse onu yapmak durumundasınız. Bu ülkede herkes hukuka uyacak. Biz hukuka uyduğumuzdan dolayı bir rahatsızlığımız yok. Firma Çevre Bakanlığından iskan aldı. Onu da biz mahkemeye verdik. Mahkeme o iskanı iptal etti. Şuanda o bina tamamen ruhsata aykırı bir durumdadır" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından Başkan Nuhoğlu, adliyeden ayrıldı.

Kadıköy'ün en önemli arazilerinden Meteoroloji arsasına yaptığı dört gökdelende ruhsata aykırı toplam 9 bin metrekare inşaat yapan Taşyapı, Kadıköy Belediyesi'ne "inşaatı hukuka aykırı ve keyfi eylemlerle" durdurarak kendisini zarara uğrattığı gerekçesiyle tazminat davası açmıştı. İstanbul Anadolu 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada tartışmalı bilirkişi raporu ile Kadıköy Belediyesi'nin 101.859.043,16 TL maddi tazminat ödemesine karar verilmiş ardından haciz işlemleri başlatılmıştı. Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından 24. İcra Müdürlüğü'ne başvuruda bulunarak Kadıköy Belediyesi'nin taşınmazları ve banka hesaplarına el konulmasını isteyen firmanın haciz konulmasını istediği yerler arasında camiler, parklar ve muhtarlık binaları vardı.

Kadıköy Belediyesi karara itiraz ederek bir üst mahkemeye başvurmuştu. Bu arada Taşyapı'nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldığı ruhsat, 9 bin metrekarelik ruhsata aykırı bölüm olması nedeniyle iptal edilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadıköy Belediyesi Anadolu Adliyesi Aykurt Nuhoğlu Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title