Haberler

Başkalarının Hayatını Yaşayan "Biz"

Güncelleme:

Nilüfer Kuyaş, bu kez 2004 Memet Fuat Deneme Ödül'nü kazanmış deneme kitabı olan Başka Hayatlar ile aramızda.

Yaşananlara dışarıdan bakmayı öğrendiğimiz gün,

kendi hayatımız bile yabancı olur ya hani…

O başkasının hayatıdır, siz aynadaki aksinizle karşılaşana kadar!

2011 yılında Can Yayınları okuruna  Adadaki Ev adlı romanıyla selam eden Nilüfer Kuyaş, bu kez 2004 Memet Fuat Deneme Ödül'nü kazanmış deneme kitabı olan Başka Hayatlar ile aramızda… Meslek hayatına gazetecilikle başlayan Kuyaş, 90'lı yılların popüler kültür dergisi E'de bir çok deneme yazdı. Yazarın ilk kitabını da oluşturan bu yazıların her biri kültür-sanat ve edebiyatı sevdirecek türden birer eser.

Nilüfer Kuyaş'ın denemeleri, türünün klişelerinden çok uzak, kolay okunan, akıcı ve yaşayan yazılar…. Cemal Süreya'dan Modigliani'ye, Puşkin'den Joyce'a, Enis Batur'dan Fazıl Say'a, pek çok sanatçının izini sürüyor Kuyaş. Onların hayatlarından anekdotlarla ele aldığı kültürel konuları renklendiriyor. Kimlik sorunu, insan yaşamının edebiyattan, felsefeden ve müzikten gün geçtikçe uzaklaşması; kadın özgürlüğü ve kentlilik, Kuyaş'ın çoğunlukla üzerinde durduğu konular. Yazarın bilgi birikimi, bu birikimin yalınlıkla denemelere yansıması Başka Hayatlar'ı kılıyor.

Edebiyatçılar, sonsuz olasılıklara aık "başka hayatlar"ı hayal eder, okur da o hayallerin içinde kendi aynasını bulur. Nilüfer Kuyaş, edebiyat labirentinin bütün yollarına cesurca girerken okurunu da peşinden sürüklüyor!

NİLÜFER KUYAŞ

NİLÜFER KUYAŞ, İstanbul'da doğdu, Robert Koleji'nde okudu. ABD'de felsefe lisansı aldığı Wellesley College'den mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi'nde sosyal psikoloji mastırı yaptı. Londra'da BBC'de radyo program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştı. Türkiye'de kısa bir dönem televizyon programı yayınladı. Sabah, Milliyet ve en son Taraf gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı Başka Hayatlar 2004 yılında Memet Fuat Deneme Ödülü'nü kazandı. İlk romanı Yeni Baştan 2007'de yayımlandı. 2011'de ikinci romanı Ada'daki Ev okurla buluştu.

BAŞKA HAYATLAR

Yazar: Nilüfer Kuyaş

Tür: Deneme

Sayfa sayısı: 300

Fiyatı: 22 TL

Yayın tarihi: 08 Ağustos 2012

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nilüfer Kuyaş Can Yayınları Memet Fuat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title