Haberler

Başına Buyruk Vekil

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, Maliye Bakanlığı Tarafından Konulmuş 'Yurtdışına Çıkış Tahdidi' Bulunmasına Rağmen, İpsala Gümrük Kapısı'ndan Polise Çıkış İşlemi Yaptırmadan Yunanistan'a Gitti.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, Maliye Bakanlığı tarafından konulmuş ’yurtdışına çıkış tahdidi’ bulunmasına rağmen, İpsala Gümrük Kapısı’ndan polise çıkış işlemi yaptırmadan Yunanistan’a gitti.

Milletvekillerinden oluşan MHP heyeti, partinin ’Bölge Bilgilendirme Toplantısı’ için 2 Temmuz’da Edirne Keşan’a geldi. Geceyi Keşan’da geçiren MHP heyeti 3 Temmuz’da Gümülcine, İskeçe ve Selanik’te Batı Trakyalı soydaşlarla yapacakları görüşmeye gitmek için İpsala Gümrük Kapısı’na geldi. Pasaport polisi, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım’ın pasaportunda borcu nedeniyle hakkında Maliye Bakanlığı tarafından konulmuş çıkış tahdidi olduğunu bildirdi. Görevli memur kırmızı pasaport taşıyan Yıldırım’a, ’Maliye’den tahdit kaldırma yazısı getirmeden işleminizi yapamam’ dedi.

Tutanak tutuldu Polisin resmi kayıtlarda çıkış yasağı yaptığı sırada sinirlenen Yıldırım, "Sen ne diyorsun, ver pasaportumu’ diyerek pasaportu görevli polisin elinden aldı. Daha sonra da yasal çıkış işlemi yaptırmadan diğer milletvekili arkadaşlarıyla araca bindi. Pasaport polisinin işlemlerinden sonra gümrük sahasının içindeki taşıt ve yolcular için bulunan ’son kontrol noktası’nı da geçen Yıldırım, görevlilerin şaşkın bakışları arasında Yunanistan’ın Kipi Gümrük Kapısı’na geçti. Pasaport polisi durumu tutanakla tespit ettirdi. Heyet, Yunanistan’dan sonra Bulgaristan’a geçip bugün Kapıkule’den giriş yaparak Kırkpınar’da final güreşlerini izleyecekler. ’Yurtdışına çıkış tahdidi’ne rağmen hiçbir işlem yaptırmadan yurt dışına çıkan Yıldırım’ın Kapıkule’den yurda girişi sırasında da sorun yaşanacak. Yurtdışına çıkışı olmadığı için giriş işlemleri de yapılamayacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title