Haberler

'Basın Ödülleri' Sahipleri Belli Oldu

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 'Basın Ödülleri' yarışmasında dereceye girenler açıklandı.

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 'Basın Ödülleri' yarışmasında dereceye girenler açıklandı.

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısı ile dereye giren basın mensupları açıklanırken, Başkan Erdoğan Erişen, "Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'nin bugün kuruluşunun birinci yıl dönümüdür. Cemiyetimizin öncelikle camiamıza ve Ordumuza, Türk basınına daha çok hizmetler edeceği inancıyla bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Erişen, yaptığı konuşmada, "Bu bir yıl içerisinde çok iyi hizmetler sığdırdığımızı düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Ankara'da yaptığımız temaslar sonrasında, elimizden alınan basında yıpranma payını ve hakların geri verilmesi konusundaki yeniden çıkarılmış olması bu konuda bizim iyi bir yolda olduğumuzu göstermiştir" diye konuştu.

"Önümüzdeki ay Ordu'da çok ciddi bir buluşma gerçekleştirilecek" diyen 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, "65 cemiyet başkanı, 5 federasyon başkanı ve Basın İlan Kurumu yetkilileri ile birlikte 25-26-27 Ekim'de Ordu'da toplanıyoruz. Hem cemiyetimizin düzenlediği ödül töreni olacak, hem de misafirlerimiz ile birlikte konfederasyon toplantısı ve tüzüğü tartışılacak. Gezimiz olacak ve etkinliğin üçüncü gününde Karadeniz Gazeteciler Federasyonu'nun ilk genel kurul toplantısını seçimli kongresini de burada yapacağız" ifadelerini kullandı.

"YARIŞMAYA BEKLENENİN ÜZERİNDE KATILIM OLDU"

Başkan Erişen düzenlenen 'Basın Ödülleri' yarışmasına beklenenin üzerinde bir katılım olduğunu belirtirken, " Ordu'da bir basın yarışması düzenleyeceğimizi açıklamıştık. Bunun şart namesini herkese göndermiştik. Doğrusu beklenenin üzerine bir katılım oldu. Değerlendirmeyi Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Meclisi yaptı. Yarışmaya 50'nin üzerinde arkadaşımız 70'in üzerin de eser ile katılmıştır. Bunlar arasında yapılan değerlendirmeleri sonucunu açıklamak istiyorum" şeklinde konuştu.

İHA MUHABİRİNE 2 BİRİNCİLİK, 1 İKİNCİLİK VE 1 ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ

Başkan Erişen, konuşmasının sonunda düzenlenen yarışmada dereceye giren basın mensuplarını açıkladı. Başkan Erişen, "Yazılı basın haber alanında İhlas Haber Ajansı (İHA) Recep Altun 'En Ağır Yük' haberi ile 1'inci, Olay Gazetesi'nden Ersin Özmen '350 Bin TL'yi Çakallar Yedi' haberiyle 2'inci, Anadolu Ajansı'ndan(AA) Eyüp Elevli 'Emanetlerini Bırakmadılar' haberiyle 3'üncü oldu.

Haber Fotoğrafı dalında AA'dan Eyüp Elevli 'Güvercini Fındıkla Besliyor' fotoğrafı ile birinci İHA'dan Recep Altun 'En Ağır Yük' fotoğrafı ile 2'inci oldu.

Güncel Yazı dalında Güncel Gazetesi'nden Metin Akyürek 'İki Not' yazısı ile birinci, Hayat Gazetesi'nden Coşkun Özbucak 'Yeşil Alanlar' yazısı ile ikinci, yine Hayat Gazetesi'nden Ufuk Ersoy 'Sepetçi Hüseyin' yazısı ile üçüncü, En İyi Röportaj dalında da Ersoy, 'Ekmek Arası Tiyatro' röportajı ile de birinciliği elde etti.

Spor haberi dalında Olay Gazetesi'nden Serhan Demir 'Umuda Yolculuk' haberiyle birinci, AA'dan Eyüp Elevli 'Görmeyen gözlere futbolla ışık oluyorlar' haberiyle ikinci, İHA'dan Recep Altun 'Tribünden Dünya Evine' haberiyle üçüncü oldu.

Araştırma İnceleme dalında Ordu Olay Gazetesi yazarı Birol Öztürk, 'Bir Ordu Sineması Vardı' yazısı ile birinci olurken, En İyi Spor Fotoğrafı dalında İHA'dan Recep Altun 'Tribünden Dünya Evine' fotoğrafı ile birinci oldu.

Sayfa tasarımında Hayat Gazetesi'nden Zekiye Gürsoy birinci, Yorum Gazetesi'nden Nilgün Özkan ikinci, Olay Gazetesi'nden Şenol Korkmaz üçüncü olurken, en iyi televizyon haberi dalından TRT'den Ercan Özdemir birinci, Altaş TV'den Gökhan Gül ikinci, yine Altaş TV'den Ayşe Altaş üçüncü oldu.

Haber Programı alanında Altaş TV'den Funda Altaş Şimşit 'Ekran Gazetesi' programı ile birinci, ORT'den Şeref Özkan 'Fındık Kabuğu' programıyla ikinci oldu.

TV Programı dalında Altaş TV'den Halil Aksu 'Dünden Ne Kaldı' programıyla birinci, TV 52'den Ümit Atabay ' Köşe Bucak' programıyla ikinci, Altaş TV'den Gökhan Gül 'Gezgin' programıyla üçüncü oldu.

Spor programında TV 52'den Ahmet Öztürk 'Tam Saha' programı ile birinciliği elde etti.

Yerel Belgesel alanında ORT'den Şeref Özkan 'Engellilerin Dünyası' belgeseliyle birinciliği alırken, En İyi Görüntü dalından TV 52'den Hüsamettin Tut 'Ateşin Çocukları ve Arefe Günü Mezarlıklar' görüntüsü ile birinciliği, TRT Ercan Özdemir, 'Yangından Atlayarak Kurtuldu' görüntüsü ile ikinci, Altaş TV'den Emrullah Gemici 'Balık ile Kurbağanın Ekmek Kavgası' görüntüsü ile üçüncü oldu.

Yılın Radyocusu Radyo frekansta 'Güncel Mikrofon' programıyla Selçuk Yurdakul, ikinci ise Radyo Mix'te yayın yapan Çiğdem Bekdemir 'Cadının Dünyası' ile ikinci oldu.

İnternet haberciliğinde ise Metin Akyürek, 'Hava Alma Alanından Havaalanına' haberi ile birinci olmuştur" dedi.

Dereceye giren basın mensuplarına ödülleri önümüzdeki ay düzenlenecek tören ile teslim edilecek. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Recep Altun Eylül Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title