Haberler

Basın İlan Kurumu'nda Azınlık Gazeteleri Zirvesi

Atalay: "azınlık gazetelerini destekleyecek formülü bulacağız"

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, azınlık gazetelerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'nde saat 11:00'de başlayan toplantıya Sarkis Koçunyan (Jamanak Gazetesi İmtiyaz Sahibi), Ara Koçunyan (Jamanak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Rober Koptaş (Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Rober Haddeler (Marmara Gazetesi İmtiyaz Sahibi), Ari Haddeler (Marmara Gazetesi Sorumlu Müdürü), Mihail Vasiliadis (Apoyevmatini Gazetesi Sahibi), Minas Vasiliadis (Apoyevmatini Gazetesi Muhabiri), Andrea Rombopulos (İho Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni) ve Ivo Molinas (Şalom Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni) katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda gazete sahipleri yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini dile getirdi. Bir saat süren toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, kurumun belli dönemlerde azınlık gazetelerine ilan verdiğini söyledi. Daha sonra tirajlarının kriterlere uygunluktan düşmesi dolayısıyla ilan verilemez hale geldiğini belirten Atalay, mevcut tirajlarıyla onları nasıl destekleyebileceklerinin formülünü konuştuklarını kaydetti. Atalay, ''Mevzuat sorunu tiraj düşük olduğu için yaşanıyor sanırım. Bu sorunun çözümü ne aşamada olur? Ne yapılması gerekiyor?'' sorusu üzerine de ''Bizim mevzuat bir tabu değil, değiştirilmez bir kural değil. Mevzuatı değiştirirsiniz. Önemli olan onun formülünü bulmak. O formülü de bulacağımızı düşünüyorum. Herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum'' dedi.

Mehmet Atalay, 17 Ağustos'ta yapılacak Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'nda da konuyu gündeme getireceklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Çünkü bu konu çözümlenmesi gereken bir konudur. Biz bu sorunları düşünmek zorundayız. Herhangi bir gazetemizden farkları yok. Türkiye'nin çok sesliliği anlamında bir köprü vazifesi görüyorlar, kendi toplumlarına en güzel mesajları veriyorlar. Diri tutmaya çalışıyorlar. Sorunlarını çözmek için, dayanışmak için bu konuda katkı sunuyorlar. Devletimizin mesajlarını, milletimizin hassasiyetini belirtiyorlar. Bu ülkeye, İstanbul'a, en az bizim kadar bağlılık düşüncelerinde herhangi bir sorunumuz, tereddütümüz yok. Kendi aralarında huzurlu, mutlu olmaları ülkemizin, İstanbul'umuzun da mutluluğu demektir. Bütün bunları bir arada düşünürseniz, böyle bir sorun varsa bunun çözümlenmesi lazım. Bu konuda gerekli adımları atacağız.

Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği mesajlar, Sayın Başbakanımızın inanılmaz çabaları, Sayın Bülent Arınç Bey'in, basından sorumlu bakanımızın özellikle bu sorunun çözümündeki ricaları, talimatları... Bizim de müsteşar, genel müdür, iletişim, siyasal, hukuk dekanlarımız, cemiyet başkanlarımız, Anadolu Ajansı ve TRT'nin genel müdürleri hep birlikte burada görev yapıyorlar. Hepsiyle beraber oturacağız. Zaten basının ilerlemesi, Türk basınının güçlenmesi, daha bağımsız bir medya olması, fikirlerini hür bir şekilde dile getirebilmesi için, daha çok gazeteci yetiştirebilmek için elimizden geldiği kadar çaba harcıyorduk. Bütün bunları kaynaştırarak, gerçekleştirmek istiyoruz.''

Toplantıya katılan azınlık gazetelerinin temsilcileri ise, azınlık basınıyla çoğunluk basınının Mehmet Atalay başkanlığındaki Basın İlan Kurumu içerisinde aynı ortamda yan yana gelmeye ve fikir teatisinde bulunmaya fırsat bulduğunu söylediler. Atalay'a böyle bir toplantı düzenlendiği için teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title