Haberler

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, Bilecik'te

Güncelleme:

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, "Hakkınızı ararken bir başkasını şikayet ederek yapmayın, hiçbir şekilde, hiçbir gazeteciye başkalarını şikayet etmeyin." dedi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Hakkınızı ararken bir başkasını şikayet ederek yapmayın, hiçbir şekilde, hiçbir gazeteciye başkalarını şikayet etmeyin. Birilerinin yok olmasına, kendi var oluşunu, başkalarının yok olmasına bağlamadan yapmak lazım. Herkese ekmek var bu ülkede. Eğer birbirinizle uğraşırsanız, itibarınızı kaybedersiniz. Kimse sizi okumaz, size yaklaşmaz" dedi.

Bilecik'te basın kuruluşlarının temsilcileriyle Pelitözü Gölparkta yemekte bir araya gelen Atalay, yaptığı açıklamada, "Yük olmaya değil yük almaya geldik" sloganıyla illeri dolaştıklarını, istişare ettiklerini ve sorunlarını dinlediklerini, kendi görüşlerini söyleyerek, teklifleri aldıklarını söyledi.

Ayrıldıktan sonra da bağlarını kesmediklerini belirten Atalay, "Gelmeden önce de hiçbir zamanda bağımızı kesmiyorduk. Sizleri en azından yüz yüze görme fırsatı buluyoruz. Burada şubemiz olmadığı halde bize intikal eden konulara da yine bakıyoruz. Sizden de sık sık sorunlar geliyor, onlara da arkadaşlarımız detaylı bir şekilde bakıyorlar. Valiliğimiz, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü vasıtasıyla bize görüş sunuyor, biz de bunun için birtakım çalışmalar yapıyoruz. Şubemiz olmadığı illerimizde bu işi kahramanca yürüten İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve personeline teşekkür ediyorum. Onlar hakikaten önemli görev yapıyorlar, sıkıntıları göğüslüyor" dedi.

Bilecik'i sevdiğini söyleyen Atalay, söyle devam etti:

"Gençlik ve Spor Genel Müdürü olduğumda da her 'Türk gencinin yolu Çanakkale'den geçmeli' diye bir sloganla bütün gençleri Anadolu'nun her yerinden Çanakkale'ye yollamaya başladık. İlk Çanakkale idi ama hemen peşinden Bilecik ve Söğüt'ü, hemen peşinden Anıtkabir'i ilave ettik hemen İstiklal Marşı'nın yazıldığı Taceddin Dergahı'nı ve sonra da bütün Anadolu'ya değişim programları uyguladık ama en önemli ve görülmesi gereken yerlerden birinin sizin sınırlarınızın içinde olduğunu düşünüyorum. Sadece Türkiye'yi yönetenleri değil, bütün dünyada liderlerin, yöneticilerin ders kitabı olarak baş ucunda tutabileceği sözler buradan fışkırmıştır. Şeyh Edebali'nin özel bir turizmi olması gerek diye düşünüyorum. Gelen turist sayısı gerçekten çok azmış. Halbuki bunun katlayarak artırmak sizin elinizde. Bu açıdan da size önemli görevler düşüyor."

"Daha güçlü, başarılı ve fazla gazeteci çalıştırmanız, görevinizi daha iyi tanıtabilecek teçhizata ve teknolojiye sahip olmanız, o donanımda muhabirler ve yazarlar kadrosu bulundurmanızı temenni ediyorum" diyen Atalay, sözlerini şöyle devam etti:

"Sık sık bize başvurular olduğu için gazetelerinizi görme fırsatı bulduk. Hakikaten güzel bir yarış, tatlı bir rekabet başladı ama bunu ne olur tatsızlığa çevirmeyin. Hakkınızı ararken bir başkasını şikayet ederek yapmayın, hiçbir şekilde, hiçbir gazeteciye başkalarını şikayet etmeyin. Birilerinin yok olmasına, kendi var oluşunu, başkalarının yok olmasına bağlamadan yapmak lazım. Herkese ekmek var bu ülkede. Eğer bir uğraşırsanız, itibarınızı kaybedersiniz. Kimse sizi okumaz, size yaklaşmaz. Size reklam vermek istemez, 'bırak onlara bulaşmayalım' derler ve uzak dururlar. Kendi elinizle kendi reklamcınızı kaçırmayın. Kamu ilanları zaten var, siz iyi gazetecilik yaptıktan, kriterlere uyduktan sonra siz kamu ilanlarını almaya devam edersiniz ama kamu ilanlarından çok daha fazlasını reklam olarak alabilirsiniz, ona doğru gidiyorsunuz ama birbirinizi inciterek, birbirinizin itibarını beş paralık ederek, birbirinizin prestijini sarsarak bunu yapamazsınız. Küçük olsun benim olsun derseniz asla sizin olmaz o pasta, başkasına kalır. O zaman yapacak bir şey yok. Güç birliği yaparak el ele vererek daha iyiyi, en iyiyi kovalayarak güçlü, başarılı gazeteler gelerek o büyük reklam pastasından Bilecik'e gelecek yatırımlardan pay almanız lazım."

-İnternet medyası ile ilgili kanun

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın yarın medya temsilcileriyle toplantı yapacağını, kendisinin de toplantıya katılacağını bildiren Atalay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin gelmiş geçmiş Avrupa'da da kabul gören özgürlükçü yasalarından birisi hazırlanmıştı. O günden bu yana bakanlarımız, ciddi olarak bu konu üzerine çalıştı. Bundan sonra da çalışmaya devam edecekler. Mecliste bekleyen daha doğrusu komisyonda kabul edilip genel kurula inen ve inşallah önümüzdeki yasama sezonunda da kanunlaşmasını beklediğimiz internet medyasıyla ilgili bir kanunumuz var. İnşallah o yasalaşırsa da internet medyasıyla ilgili çok güzel gelişmeler olacak. Bunun dışında da ne yapmak gerekiyorsa hükümetle muhalefetle el ele vererek bu adımları atmaya hazır. Basınla ilgili bir konu gündeme geldiğinde güzel bir uzlaşma oluyor. Son internet yasasında da öyle oldu. Ciddi bir çalışma oldu, mecliste gündeme geldi. Yani devlet basının güçlenmesi, gelişmesi için gerek teknoloji olarak gerekse yeterli personeli, donanımlı personeli oluşması için elinden geleni yapacaktır. Biz yanınızdayız, siz de bugüne kadar attığınız adımları biraz hızlı atarak, hiç birinize faul yapmayarak, aynı takımın oyuncuları olduğunuzu bilerek, bu yürüyüşte el ele, kol kola birlikte olun. Hep beraber kendi geleceğimizi de inşa edelim."

Yemeğe, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü İlan Hizmetleri Müdürü İdris Çam, Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, Eskişehir ve Sakarya Şube Müdürleri, Bilecik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli ve yerel gazete sahipleri ile ajans temsilcileri katıldı.

Vali Nayir, ziyaret anısına Atalay'a Osmanlı armasının bulunduğu tabak hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Atalay Çanakkale Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title