Haberler

Başbuğ: TSK'ya Zulüm Yapılıyor

Güncelleme:

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, tutuklu olan askerleri ve asker ailelerini kastederek, "Bu insanlar eziyet çekiyor." dedi.

Tutuklu asker yakınlarının oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu'nun ülke genelinde düzenlediği Sessiz Çığlık eylemi İzmir'de de yapıldı. Eylemde konuşan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, tutuklu olan askerlere ve asker ailelerini kastederek, "Bu insanlar eziyet çekiyor." dedi.

"ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Askeri casusluk davasında 357 sanık olduğunu söyleyen Başbuğ, şöyle konuştu: "Bu sanıkların 316'sı asker. Burada da yine bir elektronik posta ihbarı ile başlıyor. İhbar postası Amerika'dan atılmış. Bir savcıya geliyor önce. Bu savcı bunu 1.5 yıl inceliyor. Diyor ki 'Burada bir suç yok. Ben dava açmıyorum.' Savcı değişiyor. Başka bir savcı atanıyor. Ertesi gün o savcı operasyona başlıyor. Dosyaya ne zaman girdi anlamak mümkün değil.

"BÜTÜN HAKİM SAVCILARI AYNI KATEGORİYE KOYMAYIN"

Geçen Cuma günü olan duruşmada savcı bir mütalaa veriyor. Örnek bir mütalaa. Yargının içinde bulunan bütün savcıları, hakimleri aynı kategoriye koymayın lütfen. Bu yanlış. Bunun içinde gerçekten hukuk adamı olan savcılar, yargıçlar var. İşte bunun bir örneği İzmir davasına bakan savcı. Geçen hafta diyor ki 'Sadece dijital verilerle suçlayamazsınız. Ben bu davada tutuklu olanların serbest bırakılmasını istiyorum.' 10 kişiden 5'i bırakıldı. Fakat yine anlayamıyorum. Savcı ertesi günü davadan el çektiriliyor. Bunun nedeni nedir? Bunu birinin halka anlatması gerekir."

"HUKUK FAKÜLTELERİ NEREDE"

Hurşit Tolon, Muzaffer Tekin ve Levent Ersöz'ün sadece gizli tanıkların ifadesine dayanılarak suçlandıklarını söyleyen İlker Başbuğ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece gizli tanık ve dijital verilere dayanarak insanlar suçlanamaz, cezalandırılamaz, mahkum edilemez. Bunlara lütfen hukuk fakülteleri de ses çıkartsın. Nerede hukuk fakülteleri? Nerede dekanları? Hiç birinin sesini duyamıyorum."

"TSK PERSONELİNE ZULÜM YAPILIYOR"

İzmir Konak Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişiye seslenen seslenen Başbuğ, konuşmasını şöyle tamamladı: "Türk Silahlı Kuvveleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeline zulüm yapılıyor. Dünyada hiçbir orduya bu şekilde davranılamaz. Yeter artık biraz sesinizi çıkarın. Bu ordu sizin ordunuz."

İlker Başbuğ'un konuşma yaptığı Sessiz Çığlık eylemine destek verenler arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da vardı. Kocaoğlu, konuşmasının ardından İlker Başbuğ'un yanına giderek tebrik etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu İlker Başbuğ Tsk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

SON OSMANLIask_mesk-25@hotmail.com:

DOĞRU ORDUDA DAHA YAHUDİ KALMADI ONDANDIR

17
13
yanıtYanıtla
yahudi bıktık sendenalptekin_isa@hotmail.com:

bunun gibi islam düşmanlarından chp zihniyetinden bu ülkedeki mazlum insanlar inançlı insanlar çok çekti artık yeter sen git aglama duvarına orda kendini ifşa et! daha düne kadar lav silahına boru diyen islama kurana ait ne varsa yok etmeye saldırmaya çalışan siz ergenekoncular cuntalar islam düşmanları türkiyeyi artık yönetemiyeceksiniz senelerce bizleri kadnırdınız unutmadık istarilde tanesı 4 milyon dolar olan sınır tankları 3,5 milyon dolara modernize ettirip israile para kazandırıp ülkedekı tüyübitmemiş yetimin hakkını yedirttiniz ama ALLAH sizin elinizden bizleri müslüman türk halkını kurtardı özümüze osmanlıya döneceğiz inşallah

20
6
yanıtYanıtla
VATANDAŞselim65@hotmail.com:

Şimdi orada duracaksın..Hukümet bu işlerle ilgilenir asker kendi başına ne isaille nede başkalaıyla anlaşma yapamaz..Cahilce yazmadan önce düşünün..Şimdi bakbakanın yaptığı doğru mu sizce..Hiç suçu olmayan yüzlerce askeri içeri almak müslümanlık mı..Açık saçık ta olsalar koministtte olsalar askerin tırnağı olmazsınız..

yanıt0
yanıt0
vatandaşa cevapalptekin_isa@hotmail.com:

cahil olan sensin önce oku sonra anla cuntacılar ergenekoncular islam düşmalarının içinde bu ülkede nasıl genel kurmay başkanı olanlar oldu ise cumhurbaşkanı başbakan bakan olanlarda vardı buda o yapıdan sadece ifşa olmuş birisi artık kör olmayın uyanın ey vatandaş

yanıt0
yanıt0
...s.96312@hotmail.com:

terbiyesizlik yapma! öncelikle insanların inançlarına karışma hakkın yok, yahudi de olabilir ateist de ama yahudi demene yolaçan fotoğraf bir provakasyondu. adamın aynı ziyarette mescid-i aksa'da dua ederkenki fotoğrafı da vardı. yanlışları, halka zulümleri konusunda ise haklısın ama yahudi diye aşağılamak yakışmıyor, olsa da bir şey olmaz, mühim olan görevini doğru yapması.

yanıt0
yanıt0
SAĞDUYUeniscanli@hotmail.com:

PAŞAM.....AZİZ YILDIRIM ŞİKE(SPORDA EMEK HIRSIZLIĞI),TEŞVİK VE ÇETE KURMAKTAN HAPSE MAHKUM EDİLDİ.HAPİSTEN ÇIKTINIZ.İLK ZİYARET ONA.BU NASIL BİR AHLAK ANLAYIŞI.EMEKLİ BİR GENELKURMAY BAŞKANI EMEK HIRSIZI,ÇETE KURAN BİRİYLE TEMAS KURAR,YANYANA POZ VERİR.AKLIM,HAVSALAM ALMIYOR.KABUL EDEMİYORUM PAŞAM!

17
8
yanıtYanıtla
MURATeser_amasra@hotmail.com:

TSK ya zulum yapanlar siz ve sizin gibi aynı zihniyettte olanlar.

21
2
yanıtYanıtla
dumanhandaren@hotmail.de:

TSK da bir zamanlar cok zulüm yapmisti...Mazlumun ahi yani.Ilahi adalet yapilacak birsey yok. Veli kücük.....Zulmü büyük.....

17
5
yanıtYanıtla
EVLAD-I FATİHANs.96312@hotmail.com:

zulüm yapanların yatacak yeri yok, esefle kınıyorum da senin komutanlığını yaptığın kurum da bu millete az çektirmediydi sn. başbuğ. keşke muvazzafken tsk'nın millete zulmüne de itiraz edeymişsin. hala kalkmış 'abd'de blujeanle orduya girilmez, bizde de başörtüyle' gibi zeka düzeyine hiç uymayan bir kıyas yapıyorsun! baştaki örtüyü blucinle değil, flarla, tokayla, şapkayla vs mukayese edebilirsin...

13
3
yanıtYanıtla
avukatadusumdesin_213@hotmail.com:

paşa belliki sana rahatlık batıyor

9
5
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title