Haberler

Başbakanlık Müsteşarı Altmaier: Almanya Onurunu Savunacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Angela Merkel'i hedef alarak yaptığı Nazi kıyaslamasına bir yanıt da Merkel'in en yakınındaki isimlerden biri olan Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmeier'den geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Angela Merkel'i hedef alarak yaptığı Nazi kıyaslamasına bir yanıt da Merkel'in en yakınındaki isimlerden biri olan Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmeier'den geldi. Söz konusu iddiaların kabul edilemez olduğunun geçen hafta birçok kez net olarak dile getirildiğini kaydeden Altmaier, "Başbakanın, bir bakanın ya da başka birisinin hedef alınmış olması önemli değil, suçlamalar Almanya'yı hedef alıyor. Almanya'da hiç kimse buna maruz kalmak durumunda değil" diye konuştu.

Bu sabah bir televizyon programına konuk olan Altmaier, Almanya'nın son 60 yılda birçok ülkenin kıskandığı hukuk devleti ve demokratik bir düzen kurduğunu belirterek, "Bunun NATO üyesi bir dost ülke tarafından sorgulanmamasına büyük önem veriyoruz" dedi.

Bu hafta içerisinde ele alacağız

Nazi kıyaslamaları konusunda Almanya'daki siyasi partilerde ortak bir tavır oluştuğuna dikkat çeken Altmaier, "Almanya'nın da onuru olduğu ve bunu koruyacağı konusunda ortak bir görüş hakim. Bu hafta içerisinde konuyu görüşme imkanımız olacak. Ancak bunu burada tartışma durumunda değilim" diye konuştu.

Konuyu Merkel ile de görüştüklerini kaydeden Altmaier, Merkel'in ne dediği konusunda ise ayrıntı vermedi.

Bizim üzerimizden kampanya yapılması kabul edemeyiz

Almanya'nın Türkiye'de yapılacak referanduma karışmadığını, aynı şekilde kimsenin de Almanya'da yapılacak seçimlere karışmasını istemedikleri belirten Altmaier, "Almanya üzerinden referandum kampanyası yapılmasını ve küçük çocuğun bile doğru olmadığını bildiği Almanya'ya yönelik suçlamaları kabul edemeyiz" dedi. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Angela Merkel Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title