Haberler

Başbakan Yıldırım'ın Çankırı Mitingi

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "15 Temmuz'daki bu kalkışmayı millet olarak başarısız kıldık.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "15 Temmuz'daki bu kalkışmayı millet olarak başarısız kıldık. Şimdi öyle bir karar alıyoruz ki bu kararla artık bundan sonra hiç kimse aklının ucundan dahi geçiremeyecek bir daha darbe yapmayı. Milletin iradesini çalmaya teşebbüs dahi edemeyecek. Bunun için 16 Nisan'da vereceğiniz karar son derece önemli." dedi.

Emrullah İşler, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde Cumhuriyet Meydanı'nda Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla düzenlenen mitingde mevcut sistemin sıkıntılarını anlattı.

Parlamenter sistemin sadece kriz, darbe ürettiğini belirten İşler, "Sizler 2007 referandumunda bir karar verdiniz. Dediniz ki 'Biz milletvekillerinden, parlamentodan yetkiyi alıyoruz artık cumhurbaşkanını kendimiz seçeceğiz'. 2014 yılında sayın Cumhurbaşkanımızı milletin doğrudan seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak Cumhurbaşkanı Külliyesine gönderdiniz. Şimdi bir yandan halkın seçtiği cumhurbaşkanı diğer yanda halkın seçtiği bir başbakan. Dolayısıyla dedik ki, 'Artık bu çift başlılığa bir son verelim ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini sizlere soralım'." ifadesini kullandı.

Gençlerin milletvekili seçilmesiyle ilgili olarak da konuşan İşler şunları söyledi:

"Ecdadımız Sultan Fatih 21 yaşında ne yapmıştı? İstanbul'u fethetti, çağ açıp çağ kapatmıştı. Biz gençlerimize güveniyoruz. Sizlerin önünü açıyoruz. Sizlere hedef gösteriyoruz ve sizlerin içinde başarılı olan kendini ispat edenlerin önüne açıyoruz. Artık sizler de parlamentoda temsil edilebileceksiniz."

Son olarak Türkiye'nin zor bir coğrafyada olduğunu aktaran İşler, "15 Temmuz'da alçak FETÖ terör örgütü uçaklarla, tanklarla, helikopterle sizlere saldırdı. Ne yaptık millet olarak onları püskürttük mü? Millet olarak dik durduk, demokrasimizi savunduk, milli irademizi savunduk ve çok şükür başardık. Dünyaya örnek olduk. 15 Temmuz'daki bu kalkışmayı millet olarak başarısız kıldık. Şimdi öyle bir karar alıyoruz ki bu kararla artık bundan sonra hiç kimse aklının ucundan dahi geçiremeyecek bir daha darbe yapmayı. Milletin iradesini çalmaya teşebbüs dahi edemeyecek. Bunun için 16 Nisan'da vereceğiniz karar son derece önemli." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Emrullah İşler AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title