Haberler

Başbakan Yıldırım: Bürokrat Karşıma Geçip "Ne Haber Bakan Bey" Diyerek Sırıttı

Güncelleme:

Başbakan Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı yaptığı günlerde görevden almak istediği bir bürokratın Cumhurbaşkanı Sezer tarafından korunduğunu, o bürokratın kendisine gelip "Ne haber Bakan Bey" diyerek alay ettiğini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk'teki canlı yayında gençlerin sorularını yanıtladı.

Programın başında sunucu Didem Arslan Yılmaz, Başbakan Yıldırım'a "14 yıldır partiniz iktidarınızda bazı vesayet odaklarıyla sorunlar yaşadığınızı söylediniz. Kimlerle nasıl sorunlar yaşadınız?" diye sordu.

Başbakan Yıldırım, soruya, Ulaştırma Bakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve bir bürokratla yaşadığı ilginç bir anıyla cevap verdi.

"KRİZ ÇIKMASIN DİYE HEP YUTKUNDUK"

Yıldırım şunları söyledi:

Biz Ahmet Necdet Sezer'le çok problem yaşadık. Ama biz sorumluluk sahibiyiz, ülke yönetiyoruz. Yutkunduk, yutkunduk, yutkunduk, aman kriz çıkmasın diye hep alttan aldık. Ne oldu? Yapmamız gereken işlerin ancak üçte birini yapabildik. Üçte ikisini engellediler.

"NE HABER BAKAN BEY!"

Ben size çok basit bir örnek vereyim. Ben bakanım, bir tane genel müdür yardımcısı değiştireceğim, Başbakan imzalıyor, Cumhurbaşkanı'na gönderiyor. Cumhurbaşkanı imzalamıyor, kararnameyi geri gönderiyor. Bir tane genel müdür yardımcısı. Benim bakanlığımda yüzlercesi var. Ve o genel müdür yardımcısı kararnamesi Cumhurbaşkanı'ndan döndükten sonra benim karşıma geçti, böyle sırıtarak "Ne haber bakan bey" (dedi)

Bu ne demek biliyor musun? Benim patronum cumhurbaşkanı, sen değilsin demek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ulaştırma Bakanlığı Ahmet Necdet Sezer Binali Yıldırım Habertürk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title