Haberler

Numan Kurtulmuş: Teyide Muhtaç Bir Bilgi Olduğunu İfade Ettik

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, PKK yöneticisi Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü haberleri hakkında, "Bu bilgi teyit edilir edilmez kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in Suriye'de öldürüldüğü haberleri hakkında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan açıklama geldi. Kurtulmuş, "Biz bir şey söylerken, Hükümet adına resmi açıklamayı yaparken teyide muhtaç bir bilgi olduğunu ifade ettik. Bu bilgi teyit edilir edilmez de gerçek bilgi neyse bunu da kamuoyuyla paylaşacağımızdan hiç şüpheniz olmasın" dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE BİLGİ VERDİ

Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerine bilgi verdi. Kurtulmuş, Fransa'nın büyükelçilik ve konsolosluklarını kapatmasına ilişkin olarak, Fransız hükümeti ve Fransız Dışişleri Bakanlığı bilgisi dahilinde Fransız makamları kendi kararlarını aldılar. Herhangi ülkenin yabancı bir ülkedeki misyonuyla ilgili kararı o ülkeyi ilgilendirir. İlk andan itibaren yetkili makamlarımız, Fransız makamları ile irtibat halindedir. Hem Fransız Büyükelçiliği ve başkonsolosluklarının fiziki olarak korunmasıyla ilgili ilave tedbirler hem de buradaki Fransız yabancı misyonuyla ilgili ilave tedbirler gündeme gelmiştir. Bu, çok yakın temasta karşılıklı çalışmalar sürdürülüyor" ifadelerini kullandı.

"BUNLAR BİR TAKIM İSTİHBARAT BİLGİLERİ, TEYİT EDİLMEYE MUHTAÇ"

Kurtulmuş, Bahoz Erdal'ın öldürülmesine ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Biz konuştuğumuz zaman Hükümet adına konuşuyoruz, resmi olarak konuşmak mecburiyetindeyiz. Herhangi bir şekilde böyle bir ölüm kararının doğrulanabilmesi için elimizdeki hukuki mesnetlerle konuşmak mecburiyetindeyiz. Bunlar, birtakım istihbarat bilgileri ve birtakım ajans bilgileri üzerinden ortaya çıkmış olan bilgilerdir. Bu yönde bilgiler var, aksi istikamette de bilgiler var. Dolayısıyla, biz bir şey söylerken, Hükümet adına resmi açıklamayı yaparken teyide muhtaç bir bilgi olduğunu ifade ettik. Bu bilgi teyit edilir edilmez de gerçek bilgi neyse bunu da kamuoyuyla paylaşacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Şu anda bizdeki bütün bilgiler bunun teyit edilmeye muhtaç, doğrulanmaya muhtaç bir bilgi olduğu yönündedir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Numan kurtulmuş Fransa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Bahoz kobra:

Hergün yalan söylüyorsunuz kobra teknik arza sonucu duşmuş dediniz sonra pkk vido yayınladı evet dediniz pkk düşürmüş ya herzaman aynı yalanlar ama sen gel bunu koyunlara anlat

63
1
yanıtYanıtla
Kobra ket kobra ket bahoz nemır:

Bahoz memur bahoz nemır

42
1
yanıtYanıtla
bahoz:

ulan hala konuşuyormusun sen :)))))

35
2
yanıtYanıtla
AHMET:

Milleti yıllardan beri bu yandaş basın parmağında oynatıyor. . Hala bu basına inananların aklından şüphe ederim

28
1
yanıtYanıtla
analar ağlıyor:

dün istihbarat raporu teyit edildi, kesin öldürüldü diyen akp nin başmakan yardımcısı değilde mezardaki ninenizmiydi?töbe töbe bu kadarda koyun aklıyla oynanılmaz yani.

27
2
yanıtYanıtla
antipkk:

Bahoz geberemediye Etegini cikarip ben burdayim diye ciksin ortaya ama dikkat etsin Mutfakdaki Yemegi yakmasin!

2
24
yanıtYanıtla
Hadar:

Bu millet size halen nasıl inanıyorlar

23
1
yanıtYanıtla
AKP KEPAZELİĞİ:

ADAM BANGIR BANGIR BEN YAŞIYORUM DİYOR BU AVAL ÇIKMIŞ NİNNİ OKUYOR BİZE :)_-_

18
5
yanıtYanıtla
antipkk:

Sayin Kurtulmus mutlaka gebermediyse yakinda geberir!

2
21
yanıtYanıtla
BOTAN:

BAHOZ med nuce ye cikti tutustular. . kivirin kivirin. . kivirmakta ustunuze yok. . yani AA YA VE PACAVRALARINA DIYOR KI. . biz dedik daha belli deyil diye. . . . yani sucu onlara atiyor. . sanki onlara bu haberi yapin diyen kendileri deyil. . kendileri calip kendileri oynadi

21
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title