Haberler

Başbakan Yardımcısı Atalay Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hükümet olarak her noktasını çok iyi çalıştıkları çözüm sürecinin gayet olumlu yürüdüğünü belirterek, "Samimiyiz, dürüstüz."

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hükümet olarak her noktasını çok iyi çalıştıkları çözüm sürecinin gayet olumlu yürüdüğünü belirterek, "Samimiyiz, dürüstüz. Dürüstçe hareket ediyoruz. Sürece çok önem veriyoruz. Güven sarsıcı tutumlar içinde hiç olmadık, olmayız. Biz daima açığız. Herkesin bu konuda hassasiyetlerini bu yönde sürdürmesi ve güven sarsmaması sürecin sağlıklı yürümesi açısından önemli" dedi.

Atalay, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Valerie Amos'u kabulünün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılmasına ilişkin soru üzerine Atalay, kamu görevlilerinin ailelerine teslim edilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kamu görevlilerinin serbest bırakılmasının herhangi bir görüşme veya pazarlığın konusu olmadığını belirten Atalay, bunu iyi niyet ifadesi olarak olumlu karşıladıklarını ve sürecin yürütülmesinde güven arttırıcı unsur değerlendirdiklerini bildirdi.

İmralı ziyareti sırasında konuşulanlara ilişkin basına yansıyan metnin güven zedelediğini kaydeden Atalay, kamu görevlilerinin ailelerine teslim edilmeleriyle bu metnin kimin tarafından basına verildiğinin bizzat parti tarafından açıklanmasını güven arttırıcı unsur olarak gördüklerini dile getirdi.

Atalay, şöyle devam etti:

"Doğrusu o süreç güven sarsmıştı. Bu tür ciddi süreçlerin yürütülmesinde güven çok önemlidir. Güveni sarsacak tutumlar daima süreci zorlaştırır. Bu iki gelişmeyi biz doğrusu süreçle ilgili güven arttırıcı önemli unsurlar olarak görüyoruz. Bu ailelerin çocuklarına kavuşmasından da büyük memnuniyet duyuyoruz. Onlara da geçmiş olsun diyorum. Bu arkadaşlarımız, kardeşlerimiz çok uzun süre zor şartlarda kaldılar. Aileleri burada zor günler yaşadı, hepsine hayırlı olsun diyorum"

Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın 21 Mart'ta video konferans yöntemiyle mesaj yayınlayacağı iddiaların sorulması üzerine Atalay, daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bizim açıklamadığımız, söylemediğimiz şeyleri spekülasyon olarak görebilirsiniz" dediğini anımsatarak, süreçte pek çok spekülatif değerlendirme ve haberler olduğunu, bu yüzden kendilerinin çok sınırlı konuştuğunu söyledi. Atalay, "Az konuşmamızın sebebi spekülasyonlara meydan vermemek ve süreci ciddi yürütmek. Dolayısıyla sorduğumuz Diyarbakır'da açıklamalar gibi şeyler hiçbiri bizim bildiğimiz şeyler değil, dışarda birilerinin değerlendirmesidir. Öyle algılayın" diye konuştu.

Atalay, İmralı'ya gidecek 3. heyete ilişkin soru üzerine ise "Onları da, oldukça sizler duyuyorsunuz. Çalışmalar sürüyor. Zannediyoruz kısa süre içinde sonuçlanacak. Tabii gelecek cevaplar, onların iletilmesi vesaire onlar normal yürüyor. Benim size genel olarak söyleyeceğim, bu tabii milletimiz, vatandaşlarımız açısından da önemli. Milletimizin büyük beklentisi var. Vatandaşlarımızın bu sürece çok büyük bir desteği var. O açıdan bunu söylüyorum. Çözüm süreci gayet olumlu şekilde yürüyor. Biz hükümet olarak her noktasını çok iyi çalışıyoruz. Burada çok iyi bir strateji yürütüyoruz. Şu anda da olumlu, iyi şekilde yürüyor" diye konuştu.

"Silahların bırakılması konusunda tarih var mı" sorusu üzerine Atalay, bu konuda tarih vermediklerini söyledi. Sürecin nihai hedefinin silah bıraktırma olduğunu kaydeden Atalay, silah bıraktırmanın, silah bırakmanın olmadığı bir çalışma içinde bulunmadıklarını belirterek, "Köklü çözüm peşindeyiz, çok tarihi konuşmuyoruz. Umuyoruz ki beklentileri karşılayacak şekilde daha çabuk sonuçlar alınır" dedi.

Güven arttırıcı adımlara ilişkin yeni beklentilerinin sorulması üzerine Atalay, "Samimiyiz, dürüstüz. Dürüstçe hareket ediyoruz. Sürece çok önem veriyoruz. Güven sarsıcı tutumlar içinde hiç olmadık, olmayız. Biz daima açığız. Herkesin bu konuda hassasiyetlerini bu yönde sürdürmesi ve güven sarsmaması sürecin sağlıklı yürümesi açısından önemli" diye konuştu.

Muhabir: Serdar Açıl

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Beşir Atalay İmralı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title