Haberler

Başbakan Erdoğan'ı Şahit Gösterdi

Güncelleme:

Genelkurmay eski başkanı Yaşar Büyükanıt, TBMM Muhtıra ve Darbeleri Araştırma Komisyonu'na Başbakan'ı şahit gösterdi.

Genelkurmay eski başkanı Yaşar Büyükanıt, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na Dolmabahçe'de bilgi veriyor. Büyükanıt'a 27 Nisan e-bildirisi soruldu. Başbakan'ı şahit gösteren Büyükanıt, ''Muhtıra değildi. Bu, laiklik hassasiyetini ortaya koyan bir metindir'' dedi.

Genelkurmay Eski Başkanı emekli orgeneral Yaşar Büyükanıt, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonuna ifade vermek için Dolmabahçe Sarayı'na geldi. Gazetecilerin beklediği ön kapı yerine arka kapıdan giriş yapan Büyükanıt, saat tam 11:00'de Komisyon'un karşısına çıktı.

Toplantının başında basın mensuplarının kısa süre görüntü almasına izin verilirken, masanın oturma düzeninde, Komisyon Başkanı Nimet Baş'ın, emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın karşısında yer aldığı görüldü.

DOSYA VE KİTAPLA GELDİ

Büyükanıt'ın yanında üyelerin fotoğraflarının bulunduğu bir liste, Genelkurmay Emir Subaylığı tarafından hazırlanan bir dosya ile kapağında kendi üniformalı fotoğrafının bulunduğu bir kitapla gelmesi dikkat çekti. Komisyon'un bilgisine başvurduğu isimlerle ilgili toplantıları muhabirlerin izlemesi serbestken, Büyükanıt'ın katıldığı toplantı tamamen basına kapatıldı.

BAŞBAKAN DA DİNLENEBİLİR

TBMM Muhtıra ve Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun MHP'li üyesi Atilla Kaya, Yaşar Büyükanıt'la yaptıkları görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Büyükanıt'a 4 Mayıs 2007'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Dolmabahçe'de yaptığı görüşmeyi de sorduk. Büyükanıt ''Rutin bir görüşmeydi'' dedi. Ben de bunun üzerine, ''Bu konunu diğer muhattabı Başbakan Erdoğan'ın da dinlememiz gerekir dedim. Başbakan'ın pazartesi-salı günü dinlenebileceği gündeme geldi" dedi.

Komisyon Başkanı Nimet Baş da ''Başbakan'ın dinlenmesi gündeme gelmedi, MHP'li Kaya görüşünü açıklamış'' diye konuştu.

BDP'Lİ ÖNDER: BAŞBAKAN'LA YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ SORACAĞIM

Dolmabahçe Sarayı'na ilk olarak Komisyon Başkanı Nimet Baş gelirken, BDP'li üye Sırrı Süreyya Önder tek başına yürüyerek geldi. İçeri girişte gazetecilere açıklama yapan Önder, 27 Nisan bildirisinin yanı sıra Dolmabahçe'de Başbakan'la yaptığı ve kıyamete kadar saklı kalacağı söyleyen görüşmeyi Büyükanıt'a soracağını söyledi. Önder ayrıca Kandil'e yapılan ve apor topar geri dönülen 3 farklı askeri operasyonun neden yapıldığını, bu operasyonlardan kaç emekli generalin savaş tazminatı aldığını soracağını da ekledi.

Komisyon, saat 11.15'te Büyükanıt'ı dinlemeye başladı.

BAŞBAKAN'I ŞAHİT GÖSTERDİ

Başbakan'ı şahit gösteren Büyükanıt, 27 Nisan e-bildirisinin muhtıra olmadığını belirterek, ''Bu, laiklik hassasiyetini ortaya koyan bir metindir'' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yaşar Büyükanıt Nimet Baş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title