Haberler

Başbakan Erdoğan (3/son): İnönü "Çapulcuları Derdest Ettik" Diyor

Taksim'deki olaylara katılan vatandaşlara, "çapulcu" dediğini anımsatan Erdoğan, "Dersim olaylarında o zamanın Başbakanı, sene 1937 İnönü'nün açıklamaları var Taksim'deki olaylara katılan vatandaşlara, "çapulcu" dediğini anımsatan Erdoğan,"...

Taksim'deki olaylara katılan vatandaşlara, "çapulcu" dediğini anımsatan Erdoğan, "Dersim olaylarında o zamanın Başbakanı, sene 1937 İnönü'nün açıklamaları var Taksim'deki olaylara katılan vatandaşlara, "çapulcu" dediğini anımsatan Erdoğan, "Dersim olaylarında o zamanın Başbakanı, sene 1937 İnönü'nün açıklamaları var. 'Çapulcuları derdest ettik' diyor. Kim o? Hani, bir taraftan öldürüyorlar bir taraftan da alıp götürüyorlar. Vakti saati geldiğinde inşallah parlamentoda veya bir başka yerde bunları gayet açık net belgeler olarak göstereceğim. Hepsi şu anda elimde hazır" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları Toplantısı'na katılarak bir konuşma yaptı. İktidar olmalarına rağmen ülkede gerginlik olmamamsı için hep sabrettiklerini kaydeden Erdoğan, "Ama biz bugüne kadar bir başı açık kardeşimize kalkıp da 'sen niye böyle geziyorsun?' demedik

Ama CHP'ye gidiyorsun otobüsten çarşaflı bayanı attıklarını gördük. Bir taraftan geldi genel başkan rozet taktı, ertesi gün derdest ettiler. Bunları geçen seçimlerde yaşadık. Niye? Dürüst değiller. Sipariş üzere yapıyorlar. 'Acaba böyle yaparsak biraz daha fazla oy gelmez mi?' ya sizin bu noktada karakteriniz belli" diye konuştu.

-"NORMAL VATANDAŞA 'ÇAPULCU' DEMEK SURETİYLE O İNSANLAR ÖLDÜRÜLDÜ"-

Taksim'deki olaylara katılan vatandaşlara, "çapulcu" dediğini anımsatan Erdoğan şöyle devam etti:

"En sonunda arkadaşlara dedim ki 'bir çalışma yapın.' Çalışmayı yaptırdık. Ayrıca tabi Türk Dil Kurumunun sözlüğünde de çapulcunun anlamının ne olduğu zaten açıkça yazıyor; 'Kamu düzenini bozmaya yönelenler' filan diye. Tabi arkadaşlar bundan çok duygulandılar şöyle Millet Kütüphanesi'nde, eski gazeteleri şöyle bir karışırdılar. Çok enteresan, Dersim olaylarında o zamanın Başbakanı, sene 1937 İnönü'nün açıklamaları var. 'Çapulcuları derdest ettik' diyor. Kim o? Hani, bir taraftan öldürüyorlar bir taraftan da alıp götürüyorlar. Şu anda ellerinde hepsinin çıkarılmış, gazete sayfaları ve Tan gazetesinde bunlar çıkmış. Gazetenin sahibi o zaman Ahmet Emin Yalman. Ahmet Emin Yalman'ın da kim olduğunu biliyorsunuz. O da meşhurdur. CHP'nin o da çok önemli bir aktörüdür. Yani adeta CHP'nin yarı resmi yayın organıdır; Tan Gazetesi. Onda yazıyor. Vakti saati geldiğinde inşallah parlamentoda veya bir başka yerde bunları gayet açık net belgeler olarak göstereceğim. Hepsi şu anda elimde hazır. Bunu İnönü söylemiş. Onun söylediğini bilmiyorlar bunlar tabii bana yüklendiler. 'Çapulcu ifadesini niye kullandın?' diye. Ortada sözlük, 'kamu düzenini bozan.' Kim bozuyorsa kamu düzenini bunlar çapulcudur. Kaldı ki Dersim'de normal vatandaşa 'çapulcu' demek suretiyle o insanlar öldürüldü. CHP o günden bugüne özür dilemedi. Bugünkü genel başkanları da hala özür dilemiyor, Dersimli olduğu halde. Fakat ben Türkiye Cumhuriyeti'nin bir başbakanı olarak bizim bu işte taksiratımız olmadığı halde kalktık biz özür diledik, bunu söyledik. İnsanımızın kendi değerleriyle, kendi diniyle, kendi inancıyla, kültürüyle var olabileceğini, boynunu yere eğmeden, kendini dışlanmış hissetmeden bu ülkede özgürce yaşayabileceğini biz ispat ettik, teyit ediyoruz, teyit edeceğiz."

-"BUGÜNE KADAR MİLLETE TEPEDEN BAKAN ANLAYIŞLAR MİLLETİN NEZDİNDE ASLA TEVECCÜH GÖRMEDİ"-

Kendileriyle hesabı olanların sandığı ve seçimi esas alması gerektiğini kaydeden Erdoğan, milletin sandıkta hesabı herkese soracağını aktardı.

AK Parti'yi ve kendi siyasetlerini diğerlerinden ayıran bir özelliği önemle vurgulamak istediğini kaydeden Erdoğan, "Bugüne kadar millete tepeden bakan, millete kibirle bakan, tepeden inmeci, dayatmacı, baskıcı anlayışlar milletin nezdinde asla teveccüh görmedi, göremedi. Benim sizden bir ricam var. Tevazu en büyük zenginliktir. Belediye başkanlarım, hepsi ne olur, bugüne kadar olanlar oldu geride kaldı, mütevazi olalım, sevgi dolu olalım, alalım hanımları yanımıza, hanımlar da beylerini kapı kapı dolaşalım" değerlendirmesinde bulundu.

Seçimden seçime milletle iletişim kurmadıklarını söyleyen Erdoğan, kendilerinin milletle olduklarını ve milletle kaldıklarını kaydetti. (ANKA/SON)

(HM/OLÇ) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Ak Parti Taksim Dersim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title