Haberler

Başbakan Erdoğan(2/son): "Cumhuriyet Hayal Partisi"

AKP'ye kapatma davası açıldığında, "hakimler varmış" değerlendirmesinin CHP'ye ait olduğunu hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyet Hayal Partisi" olarak tanımladığı CHP'nin, Adıyaman evlerini işaretlenmesine ilişkin de "Meseleyi"...

AKP'ye kapatma davası açıldığında, "hakimler varmış" değerlendirmesinin CHP'ye ait olduğunu hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyet Hayal Partisi" olarak tanımladığı CHP'nin, Adıyaman evlerini işaretlenmesine ilişkin de "Meseleyi abartarak, farklı yerlere çekerek, buradan bir kışkırtma için ellerinden geleni yapıyorlar AKP'ye kapatma davası açıldığında, "hakimler varmış" değerlendirmesinin CHP'ye ait olduğunu hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyet Hayal Partisi" olarak tanımladığı CHP'nin, Adıyaman evlerini işaretlenmesine ilişkinde "Meseleyi abartarak, farklı yerlere çekerek, buradan bir kışkırtma için ellerinden geleni yapıyorlar. Meseleyi Sivas, Kahramanmaraş olaylarına götürdüler. Olay daha netleşmeden tüm Türkiye'deki alevi vatandaşları galeyana getirecek bir tutum sergilemek, sorumsuzluktur" dedi.

Partisinin grubunda CHP'yi sert dille eleştiren Başbakan Erdoğan, "AK Parti'ye kapanma davası açıldığında (hakimler varmış) diyen siz değil miydiniz? 27 Nisan bildirisini destekleyen CHP siz değil miydiniz? Bu iftiralarını, karşısında oturan ve arkadan hançerlediği eski genel başkanının gözünün içine baka baka yapıyorlar" diyerek şunları söyledi:

-"BRÜTÜS ARIYORSAN, AYNAYA BAK"-

"Biz AK Parti'yi kapatılan bir partinin arkasından kurduk. Ama siz ey Kılıçdaroğlu eğer Brütüs arıyorsan aynaya bak aynaya. Aynaya baktığında ziyaretine gidip, çıktığında genel başkan olmayacağım deyip, bir gün sonra çark eden ve aday olan bir Brütüs göreceksin.

Bir yandan AK Parti'yi 28 Şubat üretti diyeceksin, bir yandan 28 Şubat ürünü kesintisiz eğitimi destekleyeceksin.

CHP'de kaset operasyonuyla çok başarılı bir yüz nakli gerçekleştirildi ama CHP'nin toplumla uyuşacak bir doku nakline ihtiyacı var. Diyorum ki yüz nakli yapıldı, genler aynı, refleksler aldı. Çünkü 28 Şubat değil mi, imam hatibin orta sınıfını kapatan. Ona sahip çıkan kim? Sensin. Geç onu, MHP'yle birlikte kızlarımızın üniversiteye rahatlıkla gidebilmesi için, anayasa değişikliğini gerçekleştirdik. Anayasa Mahkemesi'ne götüren dilekçenin altına imza atan sen değil misin Kılıçdaroğlu? 8 yıllık kesintisiz eğitim, Türkiye için adeta bir felaket olmuştur. 28 Şubat.

Ben TÜSİAD'a hafif bir yollama yaptım rahatsız oldular. Ben onların eleştirisinden rahatsız olmuyorum ki. Biz Zekai Baloğlu'nu iyi biliriz. Zekai Baloğlu'na raporu hazırlatan TÜSİAD değil miydi? Niye rahatsız oluyorsunuz, herhalde sayın başkanın o rapordan haberi yok."

-"BİZE HENDEK ATLATTILAR"-

Kendisinin imam hatip mezunu bir Başbakan olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Ama beni bir imam hatip mezunu olarak üniversiteye almadılar. Bana dediler ki gideceksin lise bitireceksin. O dönemdeki tüm arkadaşlarımız gittik bir de liseye gittik. Bize hendek atlattılar be, neler neler yaptılar" diye konuştu. Anadolu'nun AKP'ye sahip çıktığını da vurgulayan Erdoğan, 21,5 milyon oyunda bunun göstergesi olduğunu söyledi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama biz halkımız arasında herhangi bir ayrımcılık yapmadık ki? Biz 75 milyona efendi olmak için gelmediğimizi, hizmetkarı olarak geldiğimizi söyleyerek ortaya çıktık. Ama ben yine de TÜSİAD'ı tebrik ediyorum. 15 yıl önce nerede duruyorsa, şimdi de aynı yerdeler.

CHP'ye de tavsiyemiz, eğilmeden bükülmeden çark etmeden ne söyleyeceğini açık söyle. Manevra yapma, bir taraftan öyle bir taraftan böyle deme. İşte bak yanındakiler, ikna odalarının mucitleri Danıştay'a gidiyor 4+4+4'ün itirazı için. Geçen gün de Danıştay onun bir tanesini reddetti. Ama ben inanıyorum ki TBMM artık yasayla bu işi de evvelallah noktasını koyacak ve bitirecektir.

Bazı gözü dönmüş ırkçıların pankartlarıdır diye söyledim. Bir katliamı anmanın 3-5 pankartın altında kalması haksızlıktır. Böyle münasebetsiz pankartlar açılabiliyor. Güvenlik güçleri bunlarla ilgili gereken işleri zaten yaptılar. Bu karelerden yola çıkarak, marjinal bazı kesimlerin ırkçı görüntülerden yola çıkarak, Türkiye'nin imajını zedelemeye çalışmasın. Hocalı katliamında, yüzlerce soydaşımızın, katliamına acaba bu pankartlardan hareketle yola çıkanlar, niçin onlara sahip çıkmıyorlar. Onlar katledilmedi mi? Onlar da Ermeniler tarafından katledildi, bunlara karşı neden duruş sergilemiyorsunuz? Onlar sizin orada kardeşiniz oluyor, bunlar da bizim Hocalı'da kardeşimiz."

-"CUMHURİYET HAYAL PARTİSİ"-

Hocalı mitinginde pankart olayı gibi Adıyaman'da da bir kışkırtma yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan, Adıyaman'da 25 evin kapısına işaretlenmesini ve CHP'nin tepkisini "Çoğu Alevi vatandaşlarımızın evi. Emniyet ve istihbarat birimlerimiz konunun üzerine gidiyorlar. Ancak burada dikkat çekici olan şudur. Bir CHP milletvekili çıkıyor, daha ilk anda 200 evin kapısının işaretlendiğini ifade ediyor. Meseleyi abartarak, farklı yerlere çekerek, buradan bir kışkırtma için ellerinden geleni yapıyorlar. Cumhuriyet Hayal Partisi dedim ya, meseleyi Sivas, Kahramanmaraş olaylarına götürdüler. Aynı şekilde medya bilerek ya da bilmeden hassasiyetleri kaşıyor. Olay daha netleşmeden tüm Türkiye'deki alevi vatandaşları galeyana getirecek bir tutum sergilemek, sorumsuzluktur. Böyle bir hadisenin önünde bunların karşısında önce biz dururuz. Ayrımcılığın karşısında dimdik durduğumuz gibi bu tür kışkırtmaların karşısında da dimdik dururuz" şeklinde değerlendirdi.

-İNTİBAK YASASI-

SSK emekli maaşını 9 yılda, yüzde 217 oranında arttığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "SSK tarım emeklilerin maaşı yüzde 239 arttı. Reel artış yüzde 49. Bağ-Kur esnaf emeklisinin aylığı yüzde 344 arttı. Reel artış yüzde 94. Bakınız hiç eksiden konuşmuyoruz. Bağ-Kur tarım emeklisinin aylığı yüzde 648 arttı. Reel artış yüzde 227" olduğunu söyledi.

Erdoğan, memur maaşlarına yüzde 159 arttırdıklarını, İntibak Kanunu ile de on yıllardır bekleyen bir sorunu çözdüklerini belirterek şunları söyledi:

"Reel artış yüzde 14. Yani iktidarımız döneminde enflasyon altında ezilmesine asla müsaade etmedik. Şu anda Avrupa'nın birçok ülkesinde sosyal haklardan kesintiye gidiliyor. Emekli aylıkları kesiliyor, yaş artırılıyor. Biz ise emeklimizi koruyor ve refah seviyesini artırıyoruz. Emeklilerimize sözümüz vardı. İntibak yasasının sözünü vermiştik. Seçimin hemen ardından çalışmaya başladık, kanun tasarısını hazırlayarak TBMM'ye gönderdik. Tasarı geçen hafta genel kurulda görüşüldü ve kabul edildi.

Bu düzenlemeyle 2000 yılından önce emekli olan ve 6 gruba ayrılan SSK emeklilerimiz arasındaki maaş adaletsizliğini gideriyor, emeklilerimize büyümeden pay veriyoruz. Bu düzenlemeyi yaparken, yeni eşitsizliklere yol açılmaması için özen gösterdik. 2 milyon 700 bin emeklimizin aylıkları yeniden hesaplanacak. Böylece 1 milyon 900 bin emeklimizin aylığında 50 lira ile 339 lira arasında artış olacak. Bağ-Kur emeklilerinin aylığında da 12 bin emeklimizi intibak kapsamına aldık. 27 lira ile 118 lira arasında artış sağlayacağız."(ANKA/SON)

(ÜNS/ZHR) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Adıyaman Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title