Haberler

Son dakika haber: BARTHOLOMEOS: RUSYA-UKRAYNA ARASINDAKİ SAVAŞ KABUL EDİLEMEZ

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi... FENER Rum Patriği Bartholomeos, Ortodoks gençleri için düzenlenecek konferans öncesi basın mensuplarıyla buluştu.

FENER Rum Patriği Bartholomeos, Ortodoks gençleri için düzenlenecek konferans öncesi basın mensuplarıyla buluştu. Patrik Bartholomeos Ukrayna ve Rusya savaşına değinerek "Bu kabul edilemez bir savaştır. Rusya bu savaşın bitimi için diplomasi masasına oturmalıdır, ikna edilmelidir ki bu savaş bir an evvel bitsin" dedi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, bugün saat 12.30'da Fatih'teki Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde Türk ve Rum basın mensupları ile bir araya geldi. Patrik Bartholomeos 1-4 Eylül tarihleri arasında farklı ülkelerden genç Ortodoksların buluşacağı bir konferans düzenleneceğini açıkladı.

"BÜTÜN ORTODOKSLAR PATRİKHANEMİZİM MANEVİ EVLATLARIDIR"

Fener Rum Patriği Bartholomeos "Eminim toplantımız başarılı geçecek. Her şey sevgi ve gençleri kucaklamak amacıyla yapılıyor. Gençleri dinlemek istiyoruz. Türkiye'de yaşayan bütün Ortodoks gençler patrikhanemize bağlıdır. Kilisemizin kaidelerine göre Türkiye'de yaşayan bütün Ortodokslar bizim patrikhanemizin manevi evlatlarıdır. Rus, Romen, Gürcü ve Ukraynalı olabilir. Katılacak Rus gençler 20 kişi, Ukraynalılar 20 kişi olacak. İnşallah aralarında dostluk ve beraberlik gelişir. Maalesef Ukrayna'da vuku bulan bu kötü ve kabul edilemez savaş onları etkilemez. Bulgaristan'dan 15, Romanya'dan 15, Gagavuzya'dan 15, Gürcistan'dan 25 kişi katılacak. Rum cemaatimizden 100 kişi katılacak. Konuşmacılar; profesörler, din adamları, siviller ve gençler olacak" dedi.

"SAVAŞ DİPLOMASİYLE BİTMELİ, SİLAHLA DEĞİL"

Patrik Bartholomeos Ukrayna-Rus savaşının başlangıcından beri savaşın aleyhine konuştuğunu belirterek, "Şahsi fikrim de patrikhanenin tutumudur. Bu kabul edilemez bir savaştır. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bana yazdığı mektupta ifade ettiği gibi, Rusya bu savaşın bitimi için diplomasi masasına oturmalıdır, ikna edilmelidir ki bu savaş bir an evvel bitsin. Diyalog, vasıtasıyla diplomasi vasıtasıyla bitmeli, silahlar vasıtasıyla değil. Her gün okuduğumuz, gördüğümüz gibi her güz yüzlerce genç iki taraftan birçok insan öldü. 30-35 bin Rus askeri öldü, okuduğum kadarıyla Ukrayna tarafında daha az asker öldü. Askerlerin yanı sıra siviller, çocuklar da ölüyor. Okul binaları, hastaneler, ibadethaneler, yıkılıyor. Bu şehirler bu kasabalar nasıl, ne zaman, hangi para ile tekrar inşa edilecek. Bütün bunlar bizi derinden üzüyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bartholomeos Ukrayna Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title