Haberler

Baro Başkanı Gürkan Tepki Değil, Sivil Örümcek Faaliyeti

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki toplu tecavüz olayının zanlılarının avukatlığını yaptığı için kadınların tepkisini çeken Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan, kendisine yapılanları demokratik tepki gibi görünen 'sivil örümcek faaliyeti' olarak...

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki toplu tecavüz olayının zanlılarının avukatlığını yaptığı için kadınların tepkisini çeken Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan, kendisine yapılanları demokratik tepki gibi görünen 'sivil örümcek faaliyeti' olarak niteledi.

İki haftadır tecavüz sanıklarının savunmasını yaptığı için bazı kadın ve sivil toplum kuruluşları tarafından sert bir şekilde eleştirildiğini belirten Muğla Baro Başkanı Gürkan, 'Her türlü tepki ve eleştiriyi gösterebilirler ancak doğru olmak koşuluylaö diye konuştu.

Gürkan, 'Tecavüz ettiği iddia edilen kişiler 'Masumuz' dediler ve Cuma günü beraat etti. 'Masumiyet karinesi' diye bir şey var. Bunu savunmakta biz avukatlara düşer. Ancak, masumiyet karinesi, avukatlık hakkı çiğnendi. Yetmedi, bu kişiler, duruşma anında adliyeyi pet şişe yağmuruna tuttu. 'Tecavüzcü yargı' ve 4,5 saat 'Gürkan istifa' diye bağırdı. Bu sesler arasında bir avukat olarak görev yapmak zorunda kaldım. Bu savunmaya saldırı değildir de nedir Beni eleştirmeleri anlayabilirim. Ancak, beni yargılayın veya istediğiniz yere, televizyon kanalına çağırın tartışalım, konuyu anlatayım, diyerek meydan okuyorum.

Başkalarının haklarına tecavüz etmeden ter türlü tepki ve eleştiri gösterebilirler. Sanıklara, 'tecavüz çetesi' dediler. Yetmedi bana 'tecavüzü savunan avukat' dediler Şimdi de 'tecavüzcü yargı' diyorlar, Bu olmaz, anlaşılır bir şey değil. Bu demokratik tepki gibi görünen sivil örümcek faaliyetidir. Bu yanlış söylemlerle kadına yönelik mücadelede başarılı olmaları mümkün değil, bu olaydan kadın hareketinin zarar görmesini istemiyorumö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa İlker Gürkan Fethiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title