Haberler

Baro Başkanı Bacanlı'dan 'İmam Nikahı' Kararına Tepki

Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Anayasa Mahkemesi'nin 'imam nikahı' kararının çocuk gelin sayısını ve kadınlara yönelik şiddeti artıracağını, bu kararın en büyük darbeyi kadına vuracağını söyledi.

Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Anayasa Mahkemesi'nin 'imam nikahı' kararının çocuk gelin sayısını ve kadınlara yönelik şiddeti artıracağını, bu kararın en büyük darbeyi kadına vuracağını söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin, dini nikah kıymak için önce resmi nikah şartını kaldırması karaına tepki gösteren Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, bu kararın çok ciddi sakıncaları olduğunu savundu. Sadece imam nikahı yapılmasının suç olmaktan çıkarılmasının çocuk gelin sayısını artıracağını kaydeden Baro Başkanı Bacanlı, kırsal kesimde 12- 13 yaşında çocukların evlendirildiği ve büyük bir sorun teşkil eden bu duruma karşı yasal yaptırımların da ortadan kalkacağını belirtti.

Resmi nikah olmadan evlilik artacağından, kadınların resmi nikahla kazandığı ve ileride boşanma durumlarında nafaka ve benzeri kanuni haklarının da yitirileceğine işaret eden Bacanlı, bir diğer sakıncasının da resmi nikah olmadığı zaman evlilik halinde doğacak çocukların nüfusa kaydı sırasında vesayet, miras, soyağacı kaydı gibi birçok sorun olduğunu dile getirdi.

Kadınlara resmi nihakın sağladığı tüm güvencelerin ortadan kalkacağını belirten Bacanlı şöyle konuştu:

"Bu durum kadına şiddetin de artması demek. Tabi ki dini nikah yapılır. Ama sadece dini nikah yapılması doğru değil ve bu yönden kararı doğru bulmuyoruz. Bu karar en büyük darbeyi kadınlara vuruyor. Eşitlik yönüyle böyle bir karar verildiği belirtiliyor, ancak kadına yönelik pozitif ayrımcılık ve kadına sağlanan haklara ilişkin güvencenin ortadan kaldırılmasına neden olacak bir durumdur." - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Alper Tunga Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title