Haberler

Barış Sürecine Katkı İçin Platform Kurdular

Bursa'da yaşayan değişik şehirlerden 40 kişilik bir grup, barış sürecine katkıda bulunmak için platform kurdu.

Bursa'da yaşayan değişik şehirlerden 40 kişilik bir grup, barış sürecine katkıda bulunmak için platform kurdu.

Barış süreciyle alakalı görüşlerin paylaşıldığı bir blog ve facebook ortamı da oluşturan İlle de Barış Platformu, bir de deklarasyon yayınlayıp elektronik imzaya açtı. Platformun 1 Eylül Dünya Barış gününe kadar fikirleri toplayıp bir alternatif teklif daha hazırlaması bekleniyor. İHA'yı ziyaret eden 2 aylık dönem sözcüsü Rüstem Avcı, üniversitede eğitim bitmeden akademisyen ve öğrencilerin iştirakiyle ir toplantı düzenlemeyi de hedeflediklerini söyledi. Siyasi partiler, belediyeleri de ziyaret edecek olan platform üyeleri, Bursa'dan mahalli idarecilerle Güneydoğu Anadolu'ya destek gezisi yapmayı düşünüyor.

Platform sözcüsü Rüstem Avcı, "İzmir ve Eskişehir'de sonradan benzerleri kurulan ilk sivil inisiyatifiz. Bu oluşumda siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakıyoruz. Mozaik bir yapımız var. Salı akşamları Odunluk'taki Kapı Restorant'ta 19: 00'da bir araya gelip konuşuyoruz. Blogda birçok arkadaş yazıyor. 14 Mayıs'ta yayınladığımız deklarasyonumuzu 4 bin kişi inceledi. 400 kişi altına imzasını koydu. Platformu kimsenin politik olarak kullanmasını istemiyoruz. Bursa'da ne yapabileceğimizi konuşuyoruz. Temel hedefimiz, sürecin sekteye uğramadan ne yapılabileceğini belirlemeye yardımcı olmaktır. Bu proje AK Parti veya ABD projesi diyenler var. Kim ne anlaşması yaparsa yapsın, silahların ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bugün bir anne sabah uyandığında oğlunun öldürüldüğünü duymasın, bizim için birinci öncelik budur. Uzun vadeli bir plan ve iddiamız yok. Bunu tartışarak değerlendireceğiz. Kamuoyundan ilgi bekliyoruz. İlle de barış yazınca arama motorlarında bizi görüp platformumuza herkes katılabilir" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rüstem Avcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title