Haberler

Vatandaşın yatırım tercihi olan Kur Korumalı Mevduat rekor üstüne rekor kırıyor

Güncelleme:

BDDK tarafından açıklanan verilere göre, 21 Temmuz haftasında Kur Korumalı Mevduat hesapları 3 trilyon 73 milyar 905 milyon liraya ulaşarak rekor kırdı. Söz konusu dönemde KKM hesaplarında yaşanan artış ise 111 milyar 630 milyon lira oldu. Böylece KKM hesaplarında 3 hafta üst üste, 100 milyar liranın üzerinde artış kaydedildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 21 Temmuz haftasına ilişkin bankacılık verilerini açıkladı. Söz konusu haftada 3 trilyon 73 milyar 905 milyon liraya ulaşan Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları rekor tazeledi.

SON 3 HAFTADA BÜYÜK ARTIŞ

21 Temmuz haftasında KKM hesaplarında yaşanan artış 111 milyar 630 milyon lira oldu. Böylece KKM hesapları 7-14 ve 21 Temmuz haftalarında üst üste 3 hafta 100 milyar liranın üzerinde arttı.

28 HAFTA ÜST ÜSTE YÜKSELDİ

Son verilerle beraber 28 hafta üst üste KKM hesaplarında yükseliş yaşandı. Söz konusu 28 haftada hesaplarda 1 trilyon 703 milyar 896 milyon liralık artış yaşandı.

KKM'de 2023 yılında haftalık değişim şöyle:

Vatandaşın yatırım tercihi olan Kur Korumalı Mevduat rekor üstüne rekor kırıyor

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Zasebe Zasebe:

Bu fikir kime aitse Allah'a havale ediyorum. Türkiye'nin batışı bundan olacak

388
9
yanıtYanıtla
zebil animation:

böyle saçma şey görmedim borsa istanbul duruken neden bu balona hücüm ediyorlar

179
20
yanıtYanıtla
Blackened:

Nedeni çok basit 1 milyon para yatıranin parası hem dolara endeksli artıyor hem de 3 ayda bir temettü alıyor. Alınan parayı duysan ben niye çalışıyorum dersin. Bu kur korumali hesaplar bu ülkenin başına büyük iş açacak demedi demeyin

yanıt328
yanıt8
ibrahim sarı:

Allah'ım sen dar gelirli milletimize ve devletimize yardım et. Başka söyleyecek bir şey kalmadı. Zengin daha çok kazansın diye her türlü imkan sağlanıyor

121
8
yanıtYanıtla
FATİH ARSLAN:

Bunu şu anda devleti yönetenler yapıyor. Bunun farkındasındır umarım.

yanıt118
yanıt1
erge_nekon:

Paramızı bu hale getirenler utansın

103
0
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

umarım döviz yükseldikçe zam yapmadıkları 7500 lira aylık alan emeklilerin maaşlarından kesilip bu hesaplara yatırılmaz

80
2
yanıtYanıtla
Erkan Can :

hangi vatandaşın o kadar birikimi var ? ülkenin yarısı kirasını ödeyemiyor.

60
15
yanıtYanıtla
Muhasebe Muhasebe:

niye bu kadar üzülüyorsunuz anlamadım.kim ne kazanırsa kazansın.isterse 1 milyonu olan gecede 10 milyon kazansın.zaten ülke bitmiş durumda halen neyin tasasındasınız.3 gün sonra ölüp gidecez.boş verin burayı.

27
27
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Kur Korumalı mevduat biriktikçe birikiyor. Vade ödemeleri geldiğinde bence ya borsaya yönlendirilir ya enflasyona endeksli tahvil , bono çıkarılır ,veya eskiden olduğu gibi VDMK çıkarılır.Öbür türlü içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu arada enflasyon yükselir ki para daha da değersizleşsin..

51
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title