Haberler

Balyoz Sanığı Ersöz, Duruşmaya Getirildi

Güncelleme:

Balyoz davası kapsamında ifadeleri alınamadığı için dosyası ayrılan 3 sanıktan Emekli Tuğgeneral Ersöz, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Balyoz davası kapsamında ifadeleri alınamadığı için dosyası ayrılan 3 sanıktan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, ilk kez hakim karşısına çıktı. Sedyeyle duruşma salonuna getirilen Ersöz'e 2 doktor ve 1 hemşire eşlik etti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında mahkeme 21 Eylül 2012 tarihinde kararını açıklamıştı. Mahkeme yargılama aşamasında ifadesi alınmayan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Emekli Albay Ahmet Gökhan Rahtuvan ve Yüzbaşı Ali Göznek'in dava dosyasını ayırmıştı.

Dosyaları ayrılan 3 sanığın yargılandığı davada mahkeme duruşmaya katılmayan sanıklardan Göknak ve Göznek hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.Emekli albay Ahmet Gökhan Rahtuvan önceki gün yakalanarak tutuklanmıştı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava kapsamında 3 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Duruşmada tutuklu sanık Rahtuvan'ın yanı sıra sanık Ersöz'de hazır bulundu.

Ambulansla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirilen Ersöz duruşma salonuna tekerlekli sandalye ile çıkarıldı. Duruşma salonunda bir sedye ile oksijen tüpünün de içerisinde bulunduğu sağlık ekipmanları hazır bulundu. 2 doktor ve bir hemşire salonda hazır bulunurken, duruşmanın başlamasından önce Ersöz'ün nabzının ve tansiyonu kontrol edildi.

Üzerinde hasta önlüğü ve ağzında maske bulunan Ersöz'e eşi Muzaffer Ersöz de refakat etti. Mahkeme başkanı Ömer Diken duruşmaya başlamadan önce salonda bulunan doktorlara "Sanığın sağlığı önemli. Duruşma düzenin bozulması önemli değil. Eğer müdahale etmeniz gerekirse duruşma düzenini düşünmeden müdahale ediniz" dedi.

Başkan Diken daha sonra sanık Ersöz'e dönerek savunma yapıp

yapamayacağını sordu.

Bunun üzerine sanık Ersöz, "İddianame hakkında bilgim yok. Savunma yapabilecek halim de yok. Dün akşam kanama geçirdim. Bir haftadır devam eden kanamam var. İddianameyi okumam bile söz konusu değil"diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Diken, "Savunma için ne kadar süre verelim?" diye sordu. Bu soruya Ersöz, "2 aylık süre olursa iyi olur. Antibiyotik kullanıyorum. Enfeksiyon bir anda yükselebiliyor"diye yanıt verdi.

Bu arada sanık avukatı Serkan Günel, hasta olan müvekkilinin zorla getirildiğini belirtti. Buna itiraz eden Mahkeme Başkanı Diken, "Biz sağlık durumu elvermesi halinde getirilmesini istedik. Zorla getirmeye diye bir şey yok" yanıtını verdi.

Levent Ersöz'ün konuşması sırasında sağlık ekibi sık sık tansiyon ve nabzını kontrol etti. Sağlık ekibi Ersöz'e

konuşması sırasında su içirdi.

Sanık Levent Ersöz'ün ardından avukatı Hüseyin Ersöz söz aldı. Ersöz, "Müvekkilimin sağlık sorunları, huzurdaki görüntüsü dikkate alınmalı. Hak ihlali olmaması için müvekkilime talip ettiği sürenin verilmesini istiyorum" dedi.

Bu talebin ardından Mahkeme Başkanı Diken, "Salondan ayrılmak istiyor musunuz?" diye avukatlara sordu. Bunun üzerine Avukat Ersöz, "Doktorlara soralım. Onlar nasıl uygun görüyorsa" dedi.

Mahkeme Başkanı Diken, doktorlara dönerek. "Sizi gönderelim mi? Sağlık durumu nasıl bekleyebilir mi?" diye sordu. Bunun üzerine doktor, "Ne kadar sürer?" dedi. 15-20 dakika denilmesinin ardından doktorun tereddüt etmesi üzerine avukat Hüseyin Ersöz araya girerek, "Biz izin verirseniz ayrılalım duruşmadan" dedi. Ersöz sağlık ekipleri ve jandarmanın eşliğinden salondan çıkarıldı. Ersöz getirildiği gibi ambulans ile hastaneye tekrar götürüldü.

Duruşmaya sanık Emekli Albay Ahmet Gökhan Rahtuvan'ın ifadesinin alınmasıyla devam ediliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Ersöz Levent Ersöz Ömer Diken İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title