Haberler

Balyoz Sanığı Paşa: Cem Garipoğlu ile Arada Bir Sohbet Ederdik

Güncelleme:

Balyoz davası kapsamında tutuklanarak 3 yıl hapis yatan tümgeneral Yalçın Ergül, Cem Garipoğlu ile aynı bölümde kaldıklarını ve zaman zaman sohbet ettiklerini söyledi.

1992'de Harp Akademisi'nden Türkiye 'nin 'en genç' F-16 pilotu olarak mezun olan, ancak 2011'de tümgeneral rütbesindeyken Balyoz davası kapsamında tutuklanan Yalçın Ergül, 3 yıl tutuklu kaldı ve hakkında 'darbe' suçlamasıyla 16 yıl hapis cezası verildi.

Ergenekon ve Balyoz tutuklularının konulduğu Silivri Cezaevi'nde geçirdiği günleri Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'e anlatan Yalçın Ergül, geçtiğimiz hafta intihar eden Münevver Karabulut cinayetinin hükümlüsü Cem Garipoğlu ile ilgili de çok ilginç detaylar aktardı

Ertuğrul Özkök'ün bugünkü Hürriyet gazetesinde "Balyoz zindanında bir Top Gun" başlığıyla yer alan yazısında konuyla ilgili bölüm şöyle:

Yalçın Ergül, Silivri'nin 5 numaralı binasındaki hayatını anlatıyor. Sekiz kişilik koğuşlarda kalıyorlarmış. Koğuşun ortak bir salonu varmış. Biri zeminde, öteki merdivenle çıkılan bir ara katta olmak üzere dörder kişilik koğuşları bulunuyormuş.

"O ÇOCUK DA BİZİM BÖLÜMDE KALIYORDU"

Haftada bir gün ortak alanda bir arada olma izinleri varmış. Orada el sanatları falan gibi dersler veriliyormuş. Bunları anlatırken bir ara susuyor.

"Geçen gün intihar eden çocuk da bizim bölümde kalıyordu."

Tabii gazeteci olarak kulaklarım dikiliyor. Üzerine gidiyorum. "Cem Garipoğlu mu" diyorum ve cevabını beklemeden devam ediyorum.

"Nasıl yani, sizin koğuşta mı yatıyordu?"

"İLKER PAŞA DA AYNI YERDEYDİ"

"Hayır, koğuşta değil, aynı binadaydı" diyor ve ilginç başka ayrıntılar veriyor: "Haftada bir gün binanın ortak bir alanında bir araya gelme hakkımız vardı. Orada sohbet ederdik. İlker Paşa da gelirdi. O çocuk da gelirdi. Arada sohbet ettiğimiz de oldu."

Doğrusu son zamanlara kadar orayı Yassıada gibi sadece siyasi mahkûmların konulduğu bir yer sanıyordum.

"Nasıl bir çocuktu" diye soruyorum.

"Çok konuşmayan, sessiz bir çocuktu. Kalem falan ihtiyacımız olunca, çok nazik bir sesle 'Ben getireyim komutanım' derdi."

GARİPOĞLU O İPİ NEREDEN TEMİN ETTİ?

-Çocuk kendini asmak için o ipi nasıl buldu?

"Gazetelerden okuduğum kadarı ile başına plastik torba geçirip, iple sıkmış."

-İyi ama bize hep, ayakkabı bağcıklarına bile izin verilmez deniyordu. O ipi nasıl buldu?

"Biz çamaşırları eve gönderiyorduk. Ancak bazı mahkûmlar kendileri yıkıyordu. Tabii yıkadıkları çamaşırları koğuşta kurutuyorlardı. Bunun için de kantinde ince ipler satılıyordu."

-Yine de tatmin olmuş değilim. İnsan o incecik iple kendini asabilir, boğazını sıkabilir mi?

"O ince iplerin üç-beş tanesini bir araya getirip sararsan urgan haline gelir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Silivri Cezaevi Cem Garipoğlu Yalçın Ergül Türkiye Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (33)

nevin:

Haberin başlığına bakıldığında , sanki adam garipoğlu için çok önemli bişey anlatıyormuş gibi geliyor insana içine girdiğinizde kocaman bir hiç bu nasıl bir habercilik anlayışıdır ya bu milletle kafa yapmaktır adam bişey dememişki birde garipoğlunu anlattı diye başlık atıyorsunuz lan oğlum habercilik bumudur size okulda bunlarımı öğretiyorlar ayıp be

55
3
yanıtYanıtla
YÜCE-TÜRK:

Sanki sohbet ettiği Atatürk gibi bir başlık atılmış. Katilden bahsediyoruz, caniden. Sokakta bacılarımız yürürken bile böylelerinden korktuğumuz için tek başına dışarı salamıyoruz bu ülkede. Bu adamları bu kadar büyütmeyin.

50
6
yanıtYanıtla
reizgs:

bu cem Garipoğlu dallaması kesin yasıyor arka sağlam uçurdular cocugu

40
8
yanıtYanıtla
ceylan:

baybars bu bir kızı canice öldürmüş sen arkasından konuşma diyorsun senin kızına kardeşine yapılmış olsa nasıl hissedersin biraz empati kur ama sen belli ki cemin yakınısın yoksa niye koruyasın bir katili

yanıt1
yanıt0
gamze:

bence de yasıyor. . . . umarım yasıyordur. .

yanıt0
yanıt0
gamze:

cem, munevvere cok yazık etti. . . insallah kendini de öldürüp kendine de yazık etmemistir. . . umarim kacmistir. . .

3
26
yanıtYanıtla
nazlı:

gamze aşıktın heralde yaşıyorsa bir aşka yelken açın yurtdışında ama kafanın vücudundan ayrılma ihtimalini şimdiden kabul et yani

yanıt0
yanıt0
nazlı:

türkiyede akılsız insan çok benim şüphem hep var derya kardeş

yanıt0
yanıt0
ruslan:

para para para parası olsun yeter size şeref yoksunları

yanıt0
yanıt0
sriracha:

bu kadar masum gostermeyin ya. . adamin yaptiklari ortada. . suc ortaklarini da bulamadilar ya, yaziklar olsun onca polise. . .

19
10
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title