Haberler

Balyoz Planı Davasında Karar

Yargıtay 9.Ceza Dairesi, aralarında eski 1.Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın da bulunduğu 361 sanık...

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, aralarında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın da bulunduğu 361 sanık hakkındaki temyiz incelemesini tamamladı. Heyet 237 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararını düzelterek onadı.

Yargıtay'da 17 gün süren temyiz duruşması ve 54 günlük incelemenin ardından Balyoz Planı Davası'nın kararı için güvenlik önlemleri artırıldı. Yargıtay Konferans Salonu'nda açıklanan karar için avukatlar ve basın mensupları için barkotlu kartlar verildi. Sanık yakınlarından bir kişinin alındığı duruşmada kısa kararı Daire Başkanı Ekrem Ertuğrul açıkladı. Buna göre heyet, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanları emekli Orgeneraller Ergin Saygun ve Çetin Doğan, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, MHP Milletvekili Engin Alan ve emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık ile Mehmet Otuzbiroğlu'nun da bulunduğu 237 sanık hakkında verilen mahkumiyet cezasının düzelterek onanmasına karar verdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Özden Örnek Çetin Doğan Yargıtay Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title