Haberler

Balyoz Planı Davası Temyiz Duruşması

Avukat Saraçoğlu: "Biz darbelere karşıyız, kesinlikle alet olmayız, kabul de etmeyiz. TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini buna savunma için bir argüman olarak kullanmadık"

Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli Orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 361 sanıklı "Balyoz Planı" davasının, Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki temyiz duruşmasına devam edildi.

Sanıklar Bülent Kocababuc, Levent Görgeç, Ali ihsan Çuhadaroğlu, Rafet Oktar, Nihat Altunbulak, Mehmet Örgen, Ayhan Üstbaş, Alpay Çakarca, İbrahim Özdem Koçar, Hakan Mehmet Köktürk, Bülent Akalın, Nadir Hakan Eraydın, Derya Günergin, Murat Ünlü, Recep Yıldız, Alpar Karaahmet, Cafer Uyar, Turgut Keten, Turgay Yamaç, Osman Kayalar ve Atilla Özler'in avukatı Kemal Yener

Saraçoğlu savunmasını yaptı.

Saraçoğlu, müvekkillerinin suçlandığı dijital kayıtları kabul etmediklerini belirterek, kayıtların özel üretildiğini ve Türk Silahlı Kuvvetlerini tasfiye etme amacı taşıdığını öne sürdü.

Davanın tek delili dijital kayıtların gerçekliği araştırılmadan verilen mahkumiyet kararının yasaya aykırı olduğunu savunan Saraçoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mensubu müvekkillerinin suçlandığı belgelerin sahte olduğuna ilişkin bilirkişi raporlardan örnekler sundu.

Suga planında bin 865 kişinin adının geçtiğini belirten Saraçoğlu, bu isimlerin gerçek olup olmadığının dahi araştırılmadığını savundu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının "Suga" isimli bir planı olduğunu ancak bu planın denizlerde mayın harekatının yürütülmesini kapsadığını anlatan Saraçoğlu, bunun dava dosyasında geçen "Suga" planından farklı olduğunun görüldüğünü söyledi. Askeri literatürde iki ayrı plana aynı ismin verilemeyeceğini dile getiren Saraçoğlu, bu durumun dava dosyasındaki "Suga" planının sahteliğini gösterdiğini öne sürdü.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tebliğnamesinde, müvekkilerinden bazıları için beraat istendiğini belirten Saraçoğlu, hakkına beraat istenmeyen müvekkilleriyle diğerleri arasında iddia edilen suç isnatlarıyla ilgili bir fark bulunmadığını ifade etti.

Cezaevinde tutuklu bulunan müvekkili sanık Recep Yıldız'a kanser teşhisi konulduğunu söyleyen Saraçoğlu, yeni konulan teşhise dair sağlık raporunu heyete sunarak, beraat ve tahliye talepleriyle ilgili değerlendirmede bu hususun da dikkate alınmasını istedi.

Saraçoğlu, "Biz darbelere karşıyız, kesinlikle alet olmayız, kabul de etmeyiz. TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini buna savunma için bir argüman olarak kullanmadık" dedi.

117 sanık avukatından 57'sinin savunmasını bitirdiği duruşmaya yarın devam edilecek. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Fırtına Recep Yıldız Özden Örnek Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title