Haberler

Balyoz Davasında Yeniden Yargılama Talebine Cevabı Yeni Heyet Verecek

Balyoz davasında emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy’un da aralarında bulunduğu 11 sanığın avukatının yaptığı itirazı kabul eden İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi yeninde yargılanma talebinin yeni bir heyet tarafından karara bağlanmasına hükmetti.

Balyoz davasında emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy'un da aralarında bulunduğu 11 sanığın avukatının yaptığı itirazı kabul eden İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi yeninde yargılanma talebinin yeni bir heyet tarafından karara bağlanmasına hükmetti.

Balyoz davasında emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy'unda aralarında bulunduğu 11 sanığın avukatı Hakan Tunçkol yeniden yargılanma talebinin reddedilmesine itirazda bulunmuştu. Yapılan itirazı değerlendiren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Balyoz Davası hükmünde imzası bulunan heyet içinde Mahkeme Başkanı Ömer Diken ve üye hakim Ali Efendi Peksak ve üye hakim Murat Üründü'nün yer aldığını belirtti. Balyoz Davası'nda ifadesi alınamadığı için dosyası ayrılan Ahmet Gökhan Rahtuvan'ın mahkumiyet kararında ise Mahkeme Başkanı Ömer Diken, üye hakimler Aytekin Özanlı ve Savaş Çelik'in imzasının bulunduğuna yer verildi.

Yargılanmanın yenilenmesi talebini reddeden heyette yer alan üye hakimler Aytekin Özanlı ve Savaş Çelik'in Balyoz Davası hükmünde imzaları olduğu için yeniden yargılanma talebine ilişkin karar veremeyecekleri ifade edildi. Kararda gerekçe olarak Ceza Muhakemesi Kanununa (CMK) göre "Yargılamanın yenilenmesi halinde önceki yargılamada görev yapan hakim, aynı işte görev alamaz" kanununa vurgu yapıldı.

Hakimler Aytekin Özanlı ve Savaş Çelik'in karara katılmasının usul yönünden yasaya aykırı olması sebebiyle itirazın kabulüne karar veren mahkeme yeni bir heyet oluşturulmasına karar verdi.

Yeniden yargılanma taleplerini değerlendirmek üzere İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gökmen Demircan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Nalan Can ile İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Abdullah Öztürk'ün görevlendirilmesine oy birliğiyle karar verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Rıfkı Durusoy Savaş Çelik Ömer Diken İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title