Haberler

Balyoz Davasında Reddi Hakim Talebi

"balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın 99.duruşmasında tutuklu sanık Albay Ahmet Zeki Üçok'un avukatı Hüseyin Ersöz, Mahkeme Başkanı Ömer Diken ve üyeler hakkında tarafsızlıklarını yitirdikleri gerekçesiyle reddi...

"balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın 99. duruşmasında tutuklu sanık Albay Ahmet Zeki Üçok'un avukatı Hüseyin Ersöz, Mahkeme Başkanı Ömer Diken ve üyeler hakkında tarafsızlıklarını yitirdikleri gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu.

Avukat Hüseyin Ersöz'ün mahkemeye sunduğu reddi hakim dilekçesinde, "İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken ve üye hakimler Ali Efendi Peksak, Murat Üründü ve Aytekin Özanlı hakkında tarafsızlıklarını kaybettikleri ve sanıklara,avukatlara karşı kişisel husumet besledikleri gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulunuyoruz" denildi.

Dilekçede, 6 Ağustos 2012 tarihinde görülen duruşmada Başkan Diken'in, Hüseyin Ersöz'e sarfettiği, "Heyet ile bu şekilde kavga edilmez. Mahkeme Başkanı söz vermedi diye duruşmadan çıkılmaz. İsterseniz çıkabilirsiniz. Zaten daha önce de Celal Ülgen aynısını yapmıştı. Planladığınız şekilde söyleyeceklerinizi söyleyip çıkıyorsunuz. ya sessiz oturur, ya da çıkarsınız. Söz vermeden konuşmanın hukuki bir anlamı yok" sözlerinin Mahkeme Başkanı Diken'in husumet beslediğini gösterdiği iddia edildi.

Dilekçede ayrıca, "Mahkeme heyeti, Ömer Hayyam'ın şiirini okuyan avukatlar hakkında dahi suç duyurusunda bulunurken duruşmada uyuyan savcı hakkında hiçbir işlem yapmaması tarafsızlığını kaybettiğinin göstergesidir. Ülkenin Başbakanı da dahil olmak üzere birçok siyasetçi Mahkeme Heyetinin tarafsızlığını kaybettiğini, ellerindeki yetkileri kötüye kullandığını ifade etmiştir" ifadelerine yer verildi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Ersöz Ömer Diken Ahmet Zeki İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title