Haberler

Balyoz Davasında Mahkeme Başkanından Uyarı

"balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın 99.duruşması başladı.

"balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın 99. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP İstanbul milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Orgeneral Ergin Saygun ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 163 tutuklu sanık katıldı. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in de aralarında bulunduğu 87 tutuklu sanık duruşmaya katılmadı.16 tutuksuz sanığın hazır olduğu davaya İkinci Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ise katılmadı.

"SUÇ DUYURUSU" UYARISI

Duruşmada yoklamanın ardından Mahkeme Başkanı Ömer Diken, tutuklu sanıklardan gelmeyen sayısındaki artışa dikkat çekerek, "Birçok kişi için revir yazıyor. Aklım almıyor. Cumhuriyet Savcılığı'na bu konuda suç duyurusunda bulunmak zorunda kalacağız. Onlar da bu revir yazılarını aldıktan sonra Adli Tıp'a incelenmek üzere gönderecekler, Adli Tıp da görevi kötüye kullanma olup olmadığını inceleyecek" ifadesini kullandı.

BAŞKAN İLE DOĞAN ARASINDA TARTIŞMA

Duruşmaya davanın 1 numaralı sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın esas hakkındaki savunmasının alınmasıyla devam edildi. Çetin Doğan'ın bilirkişi incelemeleri konusunda mahkeme heyetini ve savcıları eleştiren sözler sarf etmesi üzerine Başkan Diken, araya girerek Doğan'ı "Yanlış söylüyorsunuz. Bilirkişi incelemeleriyle ilgili mahkemeyi suçluyorsunuz ama soruşturma sırasındaki incelemeyi Cumhuriyet Savcısı yaptırır. Soruşturmanın başıdır. O emrettiği zaman diğer kurumlar buna uyulmak zorundadır. Kurumların başka alternatifi yoktur. Baştan beri savunmanızda savcıları ve mahkeme heyetine yönelik hakarete varan sözler sarfediyorsunuz" diyerek uyardı. Çetin Doğan, "Savunma hakkımı ihlal ediyorsunuz" demesi üzerine Başkan Diken, "Savunma hakkınız sınırsız değildir. Saat 14.00-15.00 civarında 1 günlük süreniz dolacak. Dolduğu anda keseceğim" diye konuştu. Duruşma Doğan'ın esas hakkındaki savunmasıyla devam ediyor.

(BB) - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çetin Doğan Ömer Diken İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title