Haberler

Balyoz Davasında 6 Tutuklama Daha

Balyoz davasında haklarında yakalama kararı çıkarılan sanıklardan 6'sı daha tutuklandı.

Balyoz davasında haklarında yakalama kararı çıkarılan sanıklardan 6'sı daha tutuklandı. Balyoz kararının açıklanmasının ardından kaçtığı iddia edilen emekli Albay Berna Dönmez iddiaları yalanladı.

Geçtiğimiz günü hükmünü açıklayan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hapis cezasına çarptırdığı ve haklarında yakalama kararı verdiği sanıklardan 6'sı daha cezaevine gönderildi. Adliyeye gelen albaylar Mesut Zafer Sarı, Çetin Can, Süha Civan, emekli albaylar Yavuz Kılıç, Berna Dönmez ve Erden Ülgen mahkemeye çıktı.

Kimlik tespitlerinin ardından Mahkeme Başkanı Ömer Diken, "Biz bu konuda tutuklama irademizi ortaya koymuştuk" dedi. Mahkeme sanıkların yakalama kararını kaldırarak tutuklanmalarına karar verdi. Başkan Diken'in "Siz dışarıda bekleyin biz işlemleri tamamlayacağız" sözleri üzerine sanık Çetin Can, "Cezamın ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Okudum geldim ne ceza aldığımı bilmiyorum" dedi. Bunun üzerine Başkan Diken, kararın bir örneğinin sanıklara verilmesini istedi. Mahkemenin son tutuklama kararı ile beraber hakkında yakalama kararı çıkıp tutuklananların sayısı 22'ye çıktı.

Öte yandan hükmün açıklanmasından sonra salondan kaçtığı iddia edilen emekli Albay Berna Dönmez, kararı beklediği sırada basın mensuplarına açıklamada bulundu. Dönmez, "Ben o gün salondan kaçmadım. Karar açıklandığı sırada salon dışındaydım. Eşim bana gelip ceza aldığımı söyleyince fenalaştım. Hakkımda tutuklama kararı çıktığını bilmiyordum. Eşim beni alarak eve götürdü" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zafer Sarı Ömer Diken Çetin Can İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title