Haberler

Balyoz'da Hafta Sonu Mesaisi

Balyoz Planı Davası'nın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 9 Ekim'deki karar öncesinde hafta sonunu da çalışarak geçirdi Heyetin karar tarihine kadar gerekli görmesi halinde bundan sonraki hafta sonlarını da çalışarak geçirebileceği belirtildi

FERDİ TÜRKTEN - Balyoz planı davasının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 9 Ekim'deki karar öncesinde hafta sonunu da çalışarak geçirdi.

Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 361 sanıklı Balyoz Planı Davası'nın temyiz incelemesine bakan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 1 ay süren 17 oturumda, 96 sanık avukatının savunmasını dinlemişti.

Duruşmaların tamamlanmasının ardından heyet, dosya üzerinden inceleme yapmaya başladı. Heyetin, çalışmasında duruşmada savunmalar sırasında tuttukları notlardan da faydalandıkları belirtildi.

Daire, 9 Ekim olarak belirlenen karar günü yaklaşırken, hafta sonunu da çalışarak geçirdi. Daire Başkanı Ekrem Ertuğrul ve daire üyeleri cumartesi günü, tetkik hakimleri de pazar günü dosya üzerinde çalıştı.

Heyetin karar tarihine kadar gerekli görmesi halinde bundan sonraki hafta sonlarını da çalışarak geçirebileceği öğrenildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Haziran'da davayla ilgili tebliğnameyi tamamlayarak, Yargıtay 9. Ceza Dairesine göndermişti. Tebliğnamede, Balyoz Planı Davası'nda, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Orgeneral Bilgin Balanlı, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Orgeneral Ergin Saygun ve eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık'ın da aralarında olduğu 256 sanık hakkındaki mahkumiyet kararının onanması istenmişti.

Tebliğnamede, sanıklardan 67'si hakkındaki mahkumiyet kararının bozulması, 2 sanık hakkındaki mahkumiyet kararının düzeltilerek onanması, 35 sanık hakkında verilen beraat kararının onanması ve 1 sanık hakkındaki beraat kararının bozulması talep edilmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Fırtına Çetin Doğan Özden Örnek Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title