Haberler

Balkan Ülkelerinden 40 Genç Umreye Gönderildi

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yunus Emre Cami Vakfı işbirliğiyle düzenlenen siyer yarışmasında başarılı olan Balkan ülkelerinden 40 genç umreye gönderildi. Gençler, Saraybosna Havalimanında aileleriyle vedalaştıktan sonra İstanbul aktarmalı olarak Suudi Arabistan'a hareket etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yunus Emre Cami Vakfı işbirliğiyle düzenlenen siyer yarışmasında başarılı olan Balkan ülkelerinden 40 genç umreye gönderildi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da toplanan gençleri, aileleri ve Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Güvenç yolcu etti.

Güvenç, AA muhabirine, İstanbul Sancaktepe'de bulunan Yunus Emre Cami Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan siyer kitabıyla ilgili bilgi yarışması düzenlendiğini söyledi.

Yarışmaya Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ gibi ülkelerden gençlerin katıldığını dile getiren Güvenç, şu ifadeleri kullandı:

"Başarılı olan 40 arkadaşımızı önce İstanbul'a oradan da Mekke'ye uğurluyoruz. Arkadaşlarımız gerçekten Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için yoğun çaba sarf etti. Şimdi kitaptan öğrendiklerini bizatihi yaşayacakları, Hazreti Peygamberin adımlarının bastığı yere, o topraklara gidecekler. Orada farklı bir atmosfer, manevi bir hava yaşayacaklar."

Bundan sonraki süreçte de yarışmaların devam edeceğini aktaran Güvenç, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Gençler, Saraybosna Havalimanında aileleriyle vedalaştıktan sonra İstanbul aktarmalı olarak Suudi Arabistan'a hareket etti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Suudi Arabistan Saraybosna Yunus Emre Yunus Emre İstanbul Cami Kültür Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title