Haberler

Balkan Şehitleri Törenle Anıldı

Balkan Savaşları'nın 100'ncü yıldönümünde, Sarayiçi Balkan Şehitliği'nde destansı savunmada yaşamını yitiren şehitler saygı ve minnetle anıldı.

Balkan Savaşları'nın 100'ncü yıldönümünde, Sarayiçi Balkan Şehitliği'nde destansı savunmada yaşamını yitiren şehitler saygı ve minnetle anıldı. Anma programı Sarayiçi Balkan Şehitliği'nde Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin çelenklerinin anıta sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunuldu ve tören kıtası tarafından saygı atışı yapıldı. Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın söylenmesinden sonra Edirne savunmasında

yaşamını yitiren şehitlerimiz için Müftü Vekili Mehmet Karahan eşliğinde dua edildi.

Protokol ve törene katılanlar şehitliği gezerek kırmızı ve beyaz karanfil bıraktı.

175 bin Türk askerinin, 233 bin Bulgar, 130 bin Sırp, 31 bin Karadağlı, 80 bin Yunanlı olmak üzere toplam 474 bin askere karşı savaştığı Balkan Savaşı'nda şehit düşen askerlerimiz için Sarayiçi Balkan Şehitliği'nde düzenlenen törenin ardından Halk Eğitim Merkezinde yapılan törenle devam edildi.

Balkan şehitlerini anma törenleri Halk Eğitim Merkezinde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından "Şehitler Yaşıyor" adlı söz korosu ve marşların söylenmesinden sonra sona erdi.

Balkan şehitleri anma törenlerinin 100.'cü yıldönümünün hemen öncesinde, hafta sonu dikilen kitabenin hemen önünde ve etrafında bazı vatandaşların içki içmesi yürekleri sızlattı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Garnizon Komutanlığı Müftü Politika Güncel Haberler

title