Haberler

Balıkesirli öğrenciler 100'üncü yıl coşkusuna bayraklarla bindikleri trende kitap okuyarak katıldı

Güncelleme:

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde bir grup öğrenci, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü etkinliğinde trenle il merkezine seyahat edip kitap okudu.

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde bir grup öğrenci, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü etkinliğinde trenle il merkezine seyahat edip kitap okudu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan programda, 1912 yılında kullanıma açılan Bandırma-Soma demir yolu hattındaki Ege Ekspresi'ne Savaştepe'den binen öğrenciler, Balıkesir'e seyahat etti.

Türk bayrağı ve balonlarıyla trene binen 100 öğrenciye, seyahatte "Cumhuriyetin İlk Sabahı" isimli kitap dağıtıldı.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı coşkusuna seyahat sırasında kitap okuyarak katılan öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ve öğretmenleri eşliğinde Balıkesir'deki Kuva-yi Milliye Müzesi ile Karesi Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Etkinliğe katılan Savaştepe Fatih Ortaokulunun matematik öğretmeni Esra Levent, AA muhabirine, Cumhuriyet'in ilk yıllarında demir yollarının önemli yer tuttuğunu söyledi.

Levent, öğrencilerin trende kitap okumanın keyfini yaşamalarını istediklerini belirterek, "Çocuklar hem kitap okusunlar hem güzel bir yolculuk yapsınlar istedik. Çocuklarımızla Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılını bu şekilde kutlamak istedik. Bize destek veren herkese teşekkür ederiz." dedi.

Öğrencilerden Betül Solak da etkinliği çok beğendiğini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Savaştepe Balıkesir Seyahat Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları final mi yapıyor? Ateş Kuşları bitiyor mu 2024? Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title