Haberler

Balıkesir'de Organ Bağışı

Güncelleme:

Balıkesir'de, beyin ölümü gerçekleşen kadının organları, başka hastalara hayat verecek.

Balıkesir'de, beyin ölümü gerçekleşen kadının organları, başka hastalara hayat verecek. Alınan bilgiye göre, 71 yaşındaki kadın, evinde rahatsızlanınca yakınlarınca Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Burada tedavisi süren yaşlı kadının beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine hastanenin Organ Doku Koordinatörlüğü ekipleri, aile ile görüşüp organ bağışı konusunda talepte bulundu. Aile üyeleri, isminin açıklanmaması kaydıyla yaşlı kadının organlarının bağışlanmasını kabul etti.Bunun üzerine hareket geçen Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Doku Koordinatörlüğü ekipleri, gerekli yerlere bilgi vererek organların alınması için harekete geçti.

Daha sonra Acıbadem Bursa Hastanesi'nden gelen ekip, donörün, karaciğer, iki böbrek ve kornealarını başarılı bir operasyonla aldı. Operasyon sonrası gazetecilere açıklama yapan hastanenin Organ Doku Koordinatörü Mehmet Suluoğlu, ailenin tereddütsüz ve çok kısa sürede organ bağışına onay verdiğini söyledi. Organların başarılı bir operasyonla alındığını ifade eden Suluoğlu, bekleyen hastalara nakil için karaciğerin Acıbadem Bursa Hastanesi'ne, böbreklerin Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne korneaların Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Devlet Hastanesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title