Haberler

Bakırköy, Dünyada Felsefenin Agorası Oldu

Güncelleme:

Bakırköy Belediyesi düzenlediği Yeni Özgürlük ve Özne Biçimleri Uluslar arası Felsefe Konferansıyla Bakırköy'ü dünyada felsefenin agorası yapıyor.

2012 aralık ayında Demokrasiler Çağında Uygarlık Uluslar arası Felsefe Konferansını düzenlediklerini hatırlatan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen," Aralık ayında düzenlediğimiz konferansın ardından yine MonoKL ile 2 gün süreyle de düzenlediğimiz Yeni Özgürlük ve Özne Biçimleri Konferansına ev sahipliği yaparak Bakırköy'ü dünyada felsefenin agorası yapıyoruz. Aralık ayında yapılan konferansa dünyaca ünlü felsefeciler Giorgio Agamben, Jean-Luc Marion, Bernard Stiegler, Jean-Luc Nancy, Joan Copjec ve Gianni Vattimo'nun yanı sıra Bernard Aspe,Alain Brossat , Volkan Çelebi, Jodi Dean, Erich Hörl, Thomas Metzinger, Frederic Neyrat ve Ahmet Soysal da katılmışlardı. Yeni Çzgürlük ve Özne Biçimleri Konferansına da yine dünyaca ünlü felsefeciler Antonıo Negri,Judith Revel, Marco Assennato, Volkan Çelebi, Ahmet Soysal konuşmacı olarak katıldı. Bakırköy'ü dünya felsefesinin kalbinin attığı yeni toplanma yeri haline getiriyoruz. Bakırköy'de doğaya yer ve can veren, kültür ile insanı aracısız buluşturan, en yüksek yaşama kalitesini hedefleyen tüm girişimleri kucaklayan kapsamlı bir programı başarıyla uyguluyoruz."şeklinde düşüncelerini belirtti.

Başkan Ünal Erzen sözlerine şöyle devam etti:Felsefe insanı insan yapan tüm değerleri çatısı altında toplayan büyük bir arayış ve sorgulama ufkudur. Tarihin en büyük sıçramalarını gerçekleştirmiş tüm uygarlıklar büyük birer düşünce mimarisi ile yaşam bulmuştur. Bu görkemli düşünce mimarileri insanlığın belleğinde ölümsüzleşmiş ve tüm zamanlara seslenen büyük filozofları ağırlamıştır. Bu yüzden felsefe toplantılarını önemsiyorum. Türkiye'nin pek çok köşesinden konferansı izlemeye gelenleri de gördükçe mutlu oluyorum.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ateş Ünal Erzen Volkan Çelebi Ahmet Soysal Bakırköy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title