Haberler

Bakanlık Müsteşarı Zararsız: 'Tüm Okullarımız Akıllı Tahta ile Buluşacak"

Kırıkkale de Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER)'in Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ve Kırıkkale Belediyesinin katkılarıyla hazırladığı Okul Liderliğinde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı Kırıkkale Belediyesi Nikah Sarayı'nda...

Kırıkkale de Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER)'in Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ve Kırıkkale Belediyesinin katkılarıyla hazırladığı Okul Liderliğinde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı Kırıkkale Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleşti.

Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen ve eğitimcilerin sorunlarını ele alan Okul Liderliğinde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı Kırıkkale'deki okul yöneticileri ve eğitimcilerin geniş katılımı ile Kırıkkale Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleşti. Çalıştaya Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur'un yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız ve EYUDER Genel Başkanı Adem Çilek'te katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız platformun eğitimcileri kapsaması nedeniyle yabancılık çekmediğini belirterek 'Burada kendi arkadaşlarımızla kendi sorunlarımızı dile getireceğimiz bir platformdayız. Türkiye çok hızlı adımlarla bir yönetim sürecinden geçiyor. Her sektörde büyük bir gayretle çalışmalar yürütülüyor. Türkiye genel anlamda dünya ile mukayese edebilecek durumda. Türkiye fiziki anlamda yaşadığı çağını kapatmak için çok büyük yatırımlar yaptı. Eğitimde de belirlenen hedefler gerçekleşiyor. Örneğin derslik başına 30 öğrenci hedefi büyük ölçüde gerçekleşti, Milli Eğitim Bakanlığı olarak en büyük arzumuz tüm ilk, orta ve liselerin akıllı tahtaya kavuşmasını sağlamak"ifadelerinde bulundu

Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise EYUDER'in etkinliklerinin hayatın geldiği noktada önemli olduğunu belirterek 'Artık eğitim sistemi çok farklı bir çağda ve biz mevcut yapıyı koruyarak gelecek kuşaklara iyilik yapmış olmayız. Bu yüzden gelişmeye ve yeniliğe yönelik çalışmalar yürütmeliyizö

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur ise eğitimin önemine ve çalışmalarında eğitimdeki çıtayı yükseltmeyi hedef edindiklerine dikkat çekerek 'Eğitime verdiğimiz önem gibi eğitimcilerimiz de bizim için önemlidirö şeklinde konuştu.

EYUDER Genel Başkanı Adem Çilek ise eğitimcilerin müstahdemlerden daha düşük maaş aldığını, ancak eğitime gönül vererek fedakarca çalışan eğitim çalışanlarının tek sorunlarının maaş olmadığını ancak eğitimcilerin sorunlarını dile getirmek üzere çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Veli Korkmaz Kırıkkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title