Haberler

Bakanlar Eker ve Şimşek, Nikah Şahidi Oldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker ile Maliye Bakanı Şimşek, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Dr. Aydın'ın nikahında şahitlik yaptı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Dr. Hamid Aydın'ın nikahında şahitlik yaptı.

Bakan Şimşek'in kuzeni olduğu belirtilen Aydın ile Şennur Ünal'ın düğün töreni, Ataköy Marina'daki Nossa Costa Restaurant'ta yapıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın kıydığı nikahta, Aydın'ın nikah şahitliğini Bakan Eker ile damadın ağabeyi, Kamu İhale Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Aydın, Ünal'ın nikah şahitliğini ise Bakan Şimşek, ressam Ahmet Güneştekin ve Ahmet Öztürk yaptı. Sanatçı Yılmaz Erdoğan ise geç katıldığı için nikah töreninde şahitlik yapamadı.

Nikah sonrasında konuşan Şimşek, iki güzel insanın yeni bir döneme başlamalarına şahitlik ettiklerini söyledi.

Şimşek, çiftin evliliklerinin bütününün güzel olmasını dileyerek, "Hamid Bey, uzun yıllardır estetik işiyle uğraşıyor. Bir kız beğenmiş olması tam bir mucizedir. Dolayısıyla Şennur kardeşimizin kendisi de bu mucizeye yakışır güzellikte. Kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum. Bir şey daha söylemek istiyorum. Batman'ın, doğunun yetiştirdiği en değerli alimlerden bir tanesi de Hamid kardeşimizin, Mehmet kardeşimizin babası Abdülvehap Aydın'dır. Kendisini, ülkemize bu kadar hayırlı ve değerli evlatlar yetiştirdiği için canı gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.

Bakan Eker ise sosyal bir varlık olan insanın, yeryüzündeki diğer canlılarla karşılaştırıldığında zannedildiği gibi çok da güçlü olmadığını ifade etti.

Evlilik cüzdanını Eker verdi

Eker, fıtratı itibariyle zayıf olan insanın sosyal bir varlık olarak, birlikte yaşamasının zorunlu kılındığını belirterek, şunları söyledi:

"Esasen evlilik böyle bir ihtiyaçtır. Bir insan doğarken de yardıma muhtaçtır, çok küçükken de yardıma muhtaçtır, yaşlanırken de yardıma muhtaçtır. Arada güçlenir gibi oluyor aslında farkında değil. O zaman da duyguları ve varlığı itibariyle diğer bütün mevcudada, varlığa karşı muhtaç. Bu halimizle biz hem kendimize karşı, hem diğer insanlar ve varlıklara karşı, hem de Rabbimize karşı bu şuuru taşımak zorundayız. Aslında evlilik bu yönleriyle bize bir sürü hikmeti hatırlatıyor."

Çifte, iki cihan saadeti dileyen Eker, düğün törenine Batman'dan gelen misafirlere de Kürtçe seslendi. Eker, daha sonra evlilik cüzdanını geline takdim ederek, "Nikahta ayağa basmaktan bir şey olmaz. Ama evlilikte birbirinizin damarına basmayın" şeklinde tavsiyede bulundu.

Düğün törenine, Bakan Şimşek'in eşi Esra Şimşek, damadın babası Abdülvehap Aydın, gelinin babası Ali Ünal, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Haliç Üniversitesi Mehmet Mehdi Eker Mehmet Şimşek Aydın Ünal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title