Haberler

Bakan Yılmaz, Bingöl Üniversitesi Öğrencilerini Kabul Etti

Bingöl Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş başkanlığında Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı ziyaret etti.

Bingöl Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş başkanlığında Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret etti. Bakan Yılmaz, üniversitenin gelişmesini desteklediklerini ifade ederek, yatırımların devam edeceğini söyledi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, İşletme, İngiliz Dili ve Edebiyatı ile İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşan heyetle birlikte Kalkınma Bakanlığını ziyaret etti. Bakan Cevdet Yılmaz, öğrencilerin bu programlarla bilgisinin görgüsünün arttığını, teoriden pratiğe geçişte kurumları tanımanın, özel teşebbüsü tanımanın önemli bir adım olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, "Bingöl Üniversitesi genç bir üniversite olmasına rağmen, hem fiziki olarak, hem de akademik olarak ve öğrenci sayısı itibariyle gelişimini hızla sürdürüyor. Üniversitemizin gelişmesini destekliyoruz, yatırımlar yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ben yeni kurulan üniversiteleri, yeni nesil üniversiteleri 'Açık Üniversiteler' olarak tanımlıyorum. Yeni nesil üniversiteleri; kamuya, özel teşebbüse, dünyaya daha açık, daha paylaşımcı üniversiteler olarak görüyorum" dedi.

Öğrenciler, Bingöl'deki barınma sorununu gündeme getirdi. Bakan Yılmaz, soruna ilişkin, "Bundan 10 yıl önce Bingöl için bir üniversite, Bingöl'e havaalanı yapılacağını kimse düşünemiyordu. Biz bu yatırımları yaptık, üniversitemizi kurduk. Üniversitemiz hızla gelişiyor. Öğrenci sayısı artıyor. Öğrencilerimizin barınma imkanlarını artırmaya devam edeceğiz. Yurtlar yaptık, daha da yapacağız. Ödeneklerini ayırdığımız ancak yer tespit çalışmaları devam eden yurt projelerimiz var. Kentsel dönüşüm alanındaki konut uygulama çalışmalarımız da hızla devam ediyor" diye konuştu.

"KAMU YATIRIMLARI DEVAM EDECEK"

Havaalanından, üniversiteye, bölünmüş yollara ve diğer yatırımlara Bingöl'e yapılan kamu yatırımların devam edeceğini ifade eden Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bingöl'ümüze yaptığımız kamu yatırımları artarak devam edecek. Bunda kararlıyız. Ancak kamu yatırımlarının yanında özel teşebbüs yatırımlarını da bölgemize ve Bingöl'ümüze kazandırmak istiyoruz. Bunun için kişisel gayretimizin yanında teşvik düzenlemeleri yaptık. Özel teşebbüs yatırımlarının artması için güven, istikrar ve huzur ortamı önemli. Bu açıdan çözüm süreci önemli. Yatırım ne ister, güven ve istikrar, barış ve huzur ister. Çözüm süreci başladı, özel yatırımlar arttı. Daha da artacak." - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bingöl Üniversitesi Gıyasettin Baydaş Cevdet Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title