Haberler

Bakan Yıldız, nikah şahidi oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, nikah şahitliği yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, nikah şahitliği yaptı.

Yıldız ile Yakut, Melikgazi Belediyesince Eskişehir Bağları'nda yapılan düğün salonu ile pazar yerinin açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Bakan Yıldız, zamanla vatandaşların belediyelerden beklentilerinin de değiştiğini söyledi.

Yıldız, "Eskiden yol ve kaldırım isteyen mahalleliler şimdi spor salonu, fitnes salonu gibi sosyal tesis istiyorlar. Bu belediyecilikte gelişimin bir göstergesidir" dedi.

Konuşmaların ardından Yıldız ile Yakut, açılışı yapılan düğün salonunda gerçekleştirilen Emel-Hakan Ulaş çiftinin nikahında şahitlik yaptı.

Genç çiftin nikahlarını kıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Sonuna kadar birbirinize sahip çıkın. Her şey incelikten kırılır, evlilik ise kabalıktan kırılır. Herkes geçiminin bir yolunu buluyor siz de bulup geçinin. Bizim bir vekilimiz var, hanımına biat ediyor, rahat ediyor. Hanımı ne derse yapıyor, geçiminin yolunu öyle buluyor. Ama günahını almayayım şimdi. Hanımın ne derse sen de sözünden çıkmazsan rahat edersiniz" diye konuştu.

Geline aile cüzdanını veren TBMM Başkanvekili Yakut ise çiftin Hazreti Peygamberin bir sünnetini yerine getirdiklerini ifade ederek, mutluluklar diledi.

Emel-Hakan çiftine tavsiyelerde bulunan Yakut, "Keşke her zaman böyle düğünlere şahitlik yapsak. Yeni evlilerimizin eksikleri de burada tamamlandı. Ancak 'evlenmeyi kabul ediyor musunuz' diye sorulduğunda damadın sesi yüksek çıktı. Hakan oğlum bundan sonra bir daha olmasın. Evde sesin evin hanımından daha düşük çıksın. Mutluluğun yolu bundan geçer. Tabii bu ince, uzun bir yol. Bunun sonunda evlenmenin gayesi, dünyanın en güzel meyvesi olan çocuklar var. Her zaman Sayın Başbakanımızın da belirttiği gibi Türkiye'nin aile yapısını muhafaza etmemiz, nüfusumuzu muhafaza etmemiz ve artırmamız gerekiyor. Bunun için vatanımıza, milletimize, devletimize hayırlı evlatlar yetiştirmenizi temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Törende Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan çiftin yatak odası takımlarını alacağını belirtirken, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise gelini düğün salonunda işe alacakları sözünü verdi.

Muhabir: Esma Aygün

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

-taner yıldız

-nikah

Kaynak: AA / Güncel

Taner Yıldız Eskişehir Melikgazi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title