Haberler

Bakan Yıldırım Ordu Millet El Ele

Recep DEMİRCİ ERZİNCAN, (DHA)- ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ramazan Bayramı'nı geçirmek üzere geldiği memleketi Erzincan'da, 1'nci Ordu Komutanlığı'na atanan 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş'a...

Recep DEMİRCİ ERZİNCAN, (DHA)- ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ramazan Bayramı'nı geçirmek üzere geldiği memleketi Erzincan'da, 1'nci Ordu Komutanlığı'na atanan 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Bakan Yıldırım, Komutanımıza tüm Erzincanlılar adına teşekkür ediyorum. Yeni görevinde üstün başarılar diliyorum. Hep deriz ya 'Ordu millet el ele', işte ordu ve milletin el ele olduğunu burada görüyorsunuz. Hepimizin arzu ettiği tablo budur dedi.

Erzincan Belediyesi'nde düzenlenen toplu bayramlaşmaya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı AK Parti'li Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşmada bir konuşma yapan 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, son YAŞ kararları ile İstanbul'daki 1'inci Ordu Komutanlığı'na atandığını anımsatarak, Önümüzdeki hafta Erzincan'dan ayrılacağım. Gerçekten bu 2 yıl içerisinde ben Erzincan'da hem geçmişi hem geleceği yaşadım. Çok duygu yüklü anlarım oldu. Sizlerin bizlere bakışı, bizlere desteği, güler yüzü yardımseverliği bizlerin görev yapmasını son derece kolaylaştırdı. Ben hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. İstanbul'a geldiğinizde orada bir haneniz olduğunu unutmayın. Bayramınızı kutluyorum. Sizlerle çok güzel günler geçirdik, bu güzel günlerin devam etmesini diliyor. Allahısmarladık dedi.

Daha sonra konuşan Bakan Binali Yıldırım ise, tüm dünyada 1.5 milyar İslam aleminin bayramının başladığınına vurgu yaparak, 'Ama bütün Müslüman ülkeler bizim kadar şanslı değil. Suriye'de, Filistin'de, Mısır'da, Myanmar'da ve Somali'de milyonlarca insan sıkıntı çekiyor. Temennimiz şudur ki bu bayram ve Ramazan boyunca yapılan dualar, ezilen ve zulme uğrayan o mazlum insanların kurtuluşuna vesile olur. Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne ülkemizde insanımızın rahatı ve huzur güvenliği için, askerimiz, kolluk kuvvetlerimiz gece gündüz demeden mücadele etti, şehitler verdi. Gazilerimiz var. Bu mübarek günde onları da rahmetle, şükranla minnetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize, şehit yakınlarına sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyoruz dedi.

KOMUTANA ERZİNCAN'LILAR ADINA TEŞEKKÜR ETTİ

3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş'un 2 yıllık görev süresinin ardından bür üst görev olan 1'inci Ordu Komutanlığı'na gittiğini hatırlatan Bakan Yıldırım konuşmasını şöyle tamamladı

Askerliğe genç Teğmen olarak adımını Erzincan'da atmıştı. Görevinin zirvesinde yine Erzincan'a geldi. Şimdi de Erzincan'dan İstanbul'a doğru nasibi onu oraya götürüyor. 2 yıl içerisinde hemşehrilerimizle gösterdiği örnek dayanışma, birlik ve beraberlik konusunda şehrin bütün konularında yöneticileri, sivil toplum örgütleri ile topyekun tüm hemşehrilerimizle geliştirdiği bu diyalog ortamından dolayı tüm Erzincanlılar adına teşekkür ediyorum. Yeni görevinde üstün başarılar diliyorum. Komutanımız zamanında Erzincan'ın bağrındaki 3'üncü Ordu'ya Erzincan'ın ovasında yaşayan 100 bin Erzincanlı hemhal oldu, kucaklaştı, kaynaştı. Hep deriz ya 'Ordu millet el ele', işte ordu millet el ele olduğunu bu burada görüyorsunuz. Hepimizin arzu ettiği tablo budur. Ülkemiz her geçen gün bu tabloyu çok daha güzel şekilde görecektir. Görmektedir.

Bakan Yıldırım daha sonra karayolu ile bayramı geçireceği Refahiye İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü'ne geçti.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title