Haberler

Bakan Yerlikaya, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki 15 Temmuz anma programına katıldı Açıklaması

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "15 Temmuz, ikinci kurtuluş zaferimiz olarak tarihe geçmiştir.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, " 15 Temmuz, ikinci kurtuluş zaferimiz olarak tarihe geçmiştir. Bu zafer milletimizin, bu zafer inancın, bu zafer kardeşliğin, bu zafer ölümü öldürenlerin zaferidir." dedi.

Bakan Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen anma programına katıldı.

Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da eşi benzeri görülmemiş bir ihanetle sarsıldığını ifade eden Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Askerimizin tertemiz üniformasını kirleten o FETÖ'cü hainler irademize, istiklal ve istikbalimize kastettiler. Vatanımızı işgale yeltendiler. Sıkılmış yumruklarından başka silahı olmayan masum sivillerimizi ağır silahlarla taradılar. Hiçbir kutsalı, hiçbir değeri, ahlakı olmayan o hainler ekmeğini yediği milletine ihanet etti. Milletimiz bunlara boyun eğmedi, Başkomutanımızın çağrısıyla meydanlara indi. Destanlar çağının bittiği bu zamanda tarihin en büyük destanlarından birini bizim milletimiz şükürler olsun ki yazdı. Türkiye'mizin en uzun ve en karanlık gecesinde kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle topyekun Türk milleti vatanına canlı kalkan oldu."

"Milletimizin azim ve kararlılığı vatanı bir kez daha kurtardı"

O gece meydanlardaki her bir vatan evladının, yürüyen bir İstiklal Marşı ve dalgalanan bir al bayrak olduğunu dile getiren Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Bu millet o gece öyle bir kahramanlık gösterdi ki eşine ancak şanlı tarihimizde Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da rastlanabilir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadeleriyle milletimizin azim ve kararlılığı vatanı bir kez daha kurtarmış, son sözü milletimiz söylemiştir. 15 Temmuz, ikinci kurtuluş zaferimiz olarak tarihe geçmiştir. Bu zafer milletimizin eseridir, bu zafer inancın eseridir, bu zafer kardeşliğin eseridir, bu zafer ölümü öldürenlerin zaferidir."

Ankara'nın 15 Temmuz'da ihanetin de direnişin de merkez üssü durumunda olduğunu belirten Yerlikaya, " Ankara'da başlayan bu direniş, buradaki inanç Türkiye'ye dalga dalga yayıldı. Gazi Meclisimiz 11 kez, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 3 kez, Ankara Emniyet Müdürlüğümüz 6 kez olmak üzere stratejik hedefler F-16'lar ve helikopterlerle bombalandı. Ankara genelinde 56 kardeşimiz vatan için Hakk'a yürüdü. Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde 13 kardeşimiz şehadet şerbeti içti. Onlar canlarından aziz bildikleri vatana can verdiler. İsimleri tarihe altın harfle geçti." dedi.

Yerlikaya, 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde hayatını kaybeden 13 şehidin adını teker teker sayarken, anma programına katılan emniyet görevlileri her şehidin ismi okunduktan sonra hep bir ağızdan "burada" diye bağırdı.

"Şehitlerimizin kanı, gazilerimizin gözü arkada kalmayacak"

Darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen yaraların derin ve hala çok taze olduğunu dile getiren Yerlikaya, şehit yakınlarına ve emniyet personeline hitaben şunları söyledi:

"Mahzun olmayınız, başınızı dik tutunuz. Dilinizde hep aynı dua olsun; vatan sağ olsun. 15 Temmuz'da bir kez daha anladık ki Çanakkale ruhu yaşamaktadır. Kardeşliğimiz dipdiri ayaktadır. Türkiye Yüzyılı'na işte bu kardeşlik duygusu hayat vermiş, bu ruh Türkiye Yüzyılı'nın hem kilit taşı hem de temel taşı olmuştur. Bu ruhu yaşatmak hepimizin boynunun borcudur. Türkiye'nin geleceği de bu ruhtur. Hepimizin istikbali bu ruha emanettir."

Yerlikaya, milletin selameti ve aziz vatanın bölünmez bütünlüğü için şehadete koşan şehitler ile onurlu bir hayat sürmek için iradesine sahip çıkan kahraman gazileri unutmayacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu destanı yazanları, Türkiye Yüzyılı'nın tüm kahramanlarını Allah'ın izniyle sonsuza kadar yaşatacağız. Şehit Ömer Halisdemir'i, tankların üzerinde sıra dağlar gibi duran yiğitlerimizi, bombalara meydan okuyan kardeşlerimizi, Kahramankazan'da uçaklar kalkmasın diye ekinlerini yakan amcalarımızı ve tüm kahramanları unutmadık, unutmayacağız. FETÖ'cü vatansız hainleri de unutmayacağız. Onlarla dünyada da ahirette de görülecek hesabımız var. Nereye saklanırlarsa saklansınlar, hangi kılığa girerlerse girsinler izlerini daima süreceğiz. Devletimiz daima teyakkuzdadır. 15 Temmuz 2016'dan bu yana FETÖ'cü hainlerle amansız bir şekilde mücadele ediyoruz. Her bir hain adalet önünde hesap verinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Ant olsun ki şehitlerimizin kanı yerde, gazilerimizin gözü arkada kalmayacak."

"Necip milletimiz ihanete ve işgale geçit vermemiştir"

Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız da Ankara Emniyet Müdürlüğünün 15 Temmuz gecesi gösterilen direnişin sembol mekanlarından biri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"15 Temmuz, bu milletin vatanına, bayrağına, ezanına, namusuna ve onuruna sahip çıktığını tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiği gündür. O gece bir millet kıyama kalkarak iradesine alçakça el uzatanlara karşı canı ve kanı pahasına büyük bir zafere imza atmıştır. O destansı mücadeleyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde necip milletimiz kirli bir tezgahı bozmuş, ihanete ve işgale geçit vermemiştir. 'Bağımsızlık benim karakterimdir' düsturu ile hareket eden bu asil milletin emir ve hizmetinde olmayı her daim şeref sayan emniyet teşkilatımız da o gece yine kahramanca mücadele etmiş, 63 evladını şehit vermiştir. Bu milletin helal paralarıyla alınan silahları bu millete doğrultma alçaklığını gösterenler maşeri vicdanda en aşağılık duruma mahkum olmuşlardır. Son terörist etkisiz hale getirilinceye, ininde son FETÖ'cü bulunup gereği yapılıncaya kadar 15 Temmuz direnişimizdeki güçte en ufak bir azalma olmayacaktır."

Anma programında 15 Temmuz şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Programa, Ankara Valisi Vasip Şahin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 15 Temmuz gazisi Turgut Aslan ve emniyet mensupları katıldı.

Bakan Yerlikaya, programın ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Aslan ile bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Emniyet Müdürlüğü Emniyet Müdürlüğü İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 15 Temmuz Ankara Güncel Haberler

title