Haberler

Bakan Yerlikaya: Adliyedeki saldırı sonrası 25 adrese operasyon yapıldı, 40 kişi gözaltına alındı

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde düzenlenen 2 teröristin ölü ele geçirildiği, 1 vatandaşın hayatını kaybettiği, 3'ü polis 6 kişinin de yaralandığı terör saldırısına ilişkin konuştu. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada "Adliyedeki saldırı sonrası 25 adrese operasyon yapıldı, 40 kişi gözaltına alındı." ifadelerini kullandı.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde bulunan polis noktasına düzenlenen ve 2 DHKP-C'li teröristin etkisiz hale getirildiği saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yeni bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, adliye saldırısıyla ilgili "İstanbul Emniyetimiz, saldırı girişiminden hemen sonra 25 adrese operasyon yaptı, 40 şahıs gözaltına alındı. Operasyonlarımız devam ediyor." dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bulunan polis kontrol noktasına sabah saatlerinde silahla ateş açan 2 terörist ölü ele geçirilirken, 1 vatandaş hayatını kaybetti, 3'ü polis 6 kişi yaralandı. Terör saldırısıyla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya yeni bir açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya: Adliyedeki saldırı sonrası 25 adrese operasyon yapıldı, 40 kişi gözaltına alındı

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Bir vatandaşımız teröristlerin açmış olduğu ateşle, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiştir. 3 polis memurumuz, 3 vatandaşımız yaralandı ve tedavileri devam ediyor. Hayatını kaybeden kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralı polislerimize ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya: Adliyedeki saldırı sonrası 25 adrese operasyon yapıldı, 40 kişi gözaltına alındıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

"MİLLETİMİZE İHANET EDENLERİ KAZDIKLARI KUYULARDA BOĞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

"Bugün 6 Şubat depreminin yıl dönümü, aynı zamanda mübarek Miraç gecesi." diyen Yerlikaya şunları kaydetti: "Biz deprem şehitlerimizin acısını yaşarken, bu mübarek gecede milletimiz için dua ederken, hainler bir terör saldırısı girişiminde bulundurlar. Ama biz durmayacağız. Milletimize ihanet edenleri kazdıkları kuyularda boğmaya devam edeceğiz. Her zaman söylüyoruz; son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz."

Bakan Yerlikaya: Adliyedeki saldırı sonrası 25 adrese operasyon yapıldı, 40 kişi gözaltına alındıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

25 ADRESE OPERASYON YAPILDI, 40 KİŞİ GÖZALTINDA

Bakan Yerlikaya terör saldırısı sonrası birçok adrese operasyon yapıldığını ifade ederek, "İstanbul Emniyetimiz, saldırı girişiminden hemen sonra 25 adrese operasyon yaptı, 40 şahıs gözaltına alındı. Operasyonlarımız devam ediyor." dedi. Yerlikaya açıklamasının devamında şunları söyledi: "İçişleri Bakanlığı olarak, 1 Haziran 2023'ten, 6 Şubat 2024'e kadar 335 terör örgütlerine operasyon düzenlemişiz. Bu operasyonlarda 260 DHKP-C terörist gözaltı, bunlardan 30 tutuklu, 137 adli kontrol ve 6'sı da etkisiz hale getirilmiştir."

Bakan Yerlikaya: Adliyedeki saldırı sonrası 25 adrese operasyon yapıldı, 40 kişi gözaltına alındı

KADIN TERÖRİSTİN ABLASI HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Terör saldırısından yaklaşık yarım saat sonra, saldırıyı gerçekleştirenlerden biri olan Pınar Birkoç'un ablası Necmiye Birkoç, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma", "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından hakim karşısına çıktı. Duruşma, 2 Nisan'a ertelendi.

Bakan Yerlikaya: Adliyedeki saldırı sonrası 25 adrese operasyon yapıldı, 40 kişi gözaltına alındıAdliyede öldürülen terörist Pınar Birkoç

POLİS DURUŞMAYA KATILANLARI GÖZALTINA ALDI

Duruşmanın hemen ardından Terörle Mücadele Şube polisleri, davaya katılanlardan Necmiye Birkoç'un kız kardeşi ile 3 kişiyi daha gözaltına aldı. Tutuklu sanık Necmiye Birkoç'un da terör saldırısıyla ilgili ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Bakan Yerlikaya: Adliyedeki saldırı sonrası 25 adrese operasyon yapıldı, 40 kişi gözaltına alındı

ÇANTALARINDAN CEPHANELİK ÇIKTI

Öte yandan etkisiz hale getirilen terör örgütü üyelerinin çantasından ve üzerlerinden 48 mermi, çok sayıda plastik kelepçe, biber gazı ve niteliği henüz belli olmayan bir düzeneğin ele geçirildiği öğrenildi.

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

İstanbul Adliyesi İçişleri Bakanı Operasyon İstanbul Çağlayan Güncel Haberler

title