Haberler

Bakan Yazıcı, Kırşehir'de Ahilik Haftası Kutlamalarına Katıldı

Güncelleme:

Kırşehir'de düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın katılımıyla başladı.

Bakan Yazıcı, ''Ahilik hayat tarzıdır, kuru söz değildir. Ahilikte ben değil, biz vardır. Ahilik iyilikleri yaymak, kötülükleri engellemektir, dedikodu yapmamaktır. Toplumsal ve ticari ilişkilerde dürüst ve güvenilir olmaktır.'' dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın koordinesinde Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) ve sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen 26. Ahilik Haftası kutlamaları, Anıt Meydanı'nda başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenlere Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ESKOMB Başkanı Abdulkadir Akgül, Vali Özdemir Çakacak, Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci başta olmak üzere kalabalık bir davetli ve esnaf topluluğu katıldı.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Vali Özdemir Çakacak'ın Ahi Evran-ı Veli'nin ilke ve felsefelerini anlatmalarının ardından kürsüye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ahi Evran'ı dünya çapında tanıtmak amacıyla Kırşehir'in Ahi Evran Külliyesi yapımını başlattıklarını ve külliyeye TOBB'un 7 milyon, TESKOMB'un 3 milyon ve TESK'in 2 milyon liralık katkı sunduklarını açıkladı.

Bakan Yazıcı, ''Ahilik hayat tarzıdır, kuru kuru söz değildir. Ahlak ve esnaf mektebi, esnaf teşkilatıdır. Ahilik'te ben değil, biz vardır. Ahilik iyilikleri yaymak, kötülükleri engellemektir, dedikodu yapmamaktır. Ahilik fakir ile zengini bir tutmaktır. Ahilik tüm toplumsal ve ticari ilişkilerde dürüst ve güvenilir olmaktır. Ahilik kardeştir, eli açıktır, cömerttir. Esnaf dayanışmasının öncüsüdür. Ahilik bir insan bilimidir. Ahi her yerde, her ortamda ve her çağda denge ve düzen tutturandır. Dağıtan değil, toparlayandır, yıkan değil yapandır. Bu toprakların hamurunda Ahilik yani kardeşlik vardır. Eğer ülkemizde ve dünyada Ahilik geleneğini özümsemiş olsaydık, bugün dünyada katliamlar olmazdı. Eğer Ahiliği tam olarak benimsemiş olsaydık, dün akşam İstanbul'da oynanan maçta o olaylar yaşanmazdı.'' dedi.

Ahilik kutlamalarının başkenti Kırşehir'deki etkinlikler daha sonra Ahi Evran-ı Veli Türbesi'nin ziyaretinin ardından Kültür Merkezi'ndeki sergi ve Ahi Çarşısı'nın 'Ahi Duası' ile açılışıyla devam etti. Ahi Sokağı açılışının yapıldığı törende, 2. Çarşı ve Uzun Çarşı esnafı ziyaret edildi.

Cacabey Meydanı'nda Bursa Kılıç Kalkan Ekibi gösterisinden sonra esnaf ve sanatkarlar Vali Özdemir Çakacak ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi ziyaretleri ile program devam etti.

BAKAN YAZICI'YA AHİ DONDURMASI

Bugün başlayan Ahilik Haftası kutlamaları için Kırşehir'e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, esnafı ziyaret ederken bir dondurmacı 'Ahi dondurması' ikramında bulundu. Dondurmayı yiyen Bakan Yazıcı, tadını beğendiğini söyledi ve esnafı kutladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Özdemir Çakacak Ahilik Haftası Fethi Yaşar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title