Haberler

Bakan Yardımcısı Fatih Metin Habur Sınır Kapısında

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve beraberindeki heyet, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur sınır kapısına ziyarette bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve beraberindeki heyet, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur sınır kapısına ziyarette bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, ilk görev olarak sınır kapısını ziyaret etti. Ziyarete Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Gümrük Müdürlüğü müdür yardımcısı Halit Hanoğlu, Risk yönetimi ve Kontrol Genel Müdür yardımcısı Rasim Kutlu ve NTCS sisteminin uzmanları katıldı. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Habur Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Hasan Eken tarafından karşılanan heyet sınır kapısında incelemeleri sırasında şoförler ile

sohbet etti.

Şoförlerin sıkıntıları dinleyen Bakan Yardımcısı Metin, sorunların çözümleri için çalışma yapacaklarını söyledi. Gümrük peronlarını ziyaret eden Bakan daha sonra sivil toplum kuruluşları ile toplantı düzenledi. Toplantısı sırasında Şırnak Valisi Vahdettin Özkan Tır parkı çalışmaları ve karayolları çalışmaları hakkında brifing verdi. Sivil toplum kuruluşların sorunlarını dinleyen Bakan yardımcısı Mete gümrük memurları ile bir araya geldi.

Gümrük Bakanı'nın talimatı ile bölgeye geldiğini ifade eden Metin, Habur sınır kapısının ilk görevi olduğunu söyledi. Sınır kapısında giriş ve çıkışların normal bir şekilde devam ettiğini belirten Bakan Metin gerek şoförlerin gerekse de sivil toplum kuruluşların memnun olduğunu ifade etti. Sınır kapısında günlük 2 bin giriş ve 2 bin çıkış aracın geçiş yaptığını belirten Bakan yardımcı Fatih Metin yeni sınır kapıları için çalışmaların başlatacağını belirtti. Uludere de yapılacak olan sınır kapısı için

çalışma yapılacağını ifade eden Müdür Fatih Metin Irak ile yapılacak görüşmelerin neticesinde çalışmaların hızlanabileceğini sözlerine ekledi.

Fatih Metin ve beraberindeki heyet, İpekyolu Gümrük Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra karayolu ile ilçeden ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Fatih Metin Silopi Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title