Haberler

Bakan Varank: 14 Mayıs'ta yine doğru tercih yapılacaktır (2)

Güncelleme:

'ESKİ TÜRKİYE KALINTILARI TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GİDECEK'Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Fırat-Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi arasındaki 55 kilometrelik Su İsale Hattı Boru Kaynağı Töreni'ne katıldı.

'ESKİ TÜRKİYE KALINTILARI TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GİDECEK'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Fırat- Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi arasındaki 55 kilometrelik Su İsale Hattı Boru Kaynağı Töreni'ne katıldı. Bakan Varank'a Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti 1'inci sıra milletvekili adayı ve eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile çok sayıda sanayici ve oda başkanları katıldı.

Törende konuşan Bakan Varank, "Koalisyon dönemleri, kaos ve kargaşadan yokluk ve sefaletten başka bu ülkeye hiçbir şey getirmedi. Eski Türkiye kalıntısı bir siyasetçi var. Kendisi bu aralar oldukça sinirli, ekranlardan izleyebiliyorum. Ama siniri nasıl geçer bilmiyorum. O kadar sinirli konuşmalar yapıyor ki, meclis kürsüsünden sağa sola mermiler fırlatıyor. Cumhurbaşkanımıza biliyorsunuz papatya çayı içmesini tavsiye etmişti. Ama o kadar sinirli konuşuyor ki bırakın papatya çayı içmeyi papatya tarlasını yese sanki Meral Akşener'in siniri geçmeyecekmiş gibi sert konuşmalar yapıyor" dedi.

'ÖNEMLİ BİR PROJEYE İMZA ATIYORUZ'

Gaziantep'e çok önemli projeler kazandırdıklarını anlatan Varank, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin önümüzdeki dönemde su ihtiyacının karşılanması için 55 kilometre öteden Fırat Nehri'nden su getirerek adeta Ferhat ile Şirin gibi bu OSB'yi suyla buluşturacaklarını söyledi. Gaziantep'in sadece bölgenin değil, ülkenin ekonomisi açısından da çok önemli bir şehir olduğunu, üretim, istihdam ve ihracat üstleri arasında Gaziantep'in yıldızının giderek parladığını aktaran Varank, "Gaziantep'in yurt içi hasılası 20 yılda tam üç katına çıktı. İhracatı 2002 yılında 619 milyon dolarken bugün 11 milyar dolara yaklaştı. 17 katlık bir artıştan bahsediyoruz. Şunu gururla söyleyebiliriz. AK Parti hükümetleriyle Gaziantep'in ünü artık yurt dışına kadar ulaştı. Artık Gaziantep sanayisinin gücünü bilmeyen yok. Devletimizin sağladığı cömert imkanlarla gerçekleşiyor. Hükümetlerimiz döneminde Gaziantep'e 50 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak 2002 yılından bu yana Gaziantep'te KOBİ'lere büyük destekler sağladık. Organize sanayi bölgelerine 1.8 milyar liraya yakın kredi kullandırdık. Gaziantep'teki OSB sayısını 2'den 6'ya çıkardık. OSB'lerdeki istihdamsa neredeyse bizim dönemimizde 5 katına çıktı. Kaynak törenini yaptığımız isale hattı ve Gaziantep OSB ilave alanlarına bugünün fiyatlarıyla 500 milyon liraya yakın kredi kullandırdık. Son 20 yılda düzenlediğimiz 3 bin 678 yatırım teşvik belgesiyle 102 milyar liralık sabit yatırımın ve 100 binin üzerinde istihdamın önünü açtık. İpek Yolu Kalkınma Ajansı'mız Gaziantep'te bugüne kadar kamu kurumlarımızın, mahalli idarelerimizin üniversitelerimizin, özel sektörümüzün ve sivil toplum kuruluşlarımızın 638 projesine destek verdi ve verdiğimiz destekler 700 milyon lirayı buldu." ifadesini kullandı.

'ÖNCELİĞİMİZ DEPREM BÖLGESİ'

Büyük bir deprem felaketi yaşadıklarını ve depremden sonra da devletin tüm imkanlarıyla sahada olduklarını ifade eden Bakan Varank, depremin en çok zarar verdiği İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ekonomik hayatı ayağa kaldırmak için Büyükşehir Belediyesi, diğer bakanlıklar ve valilikle birlikte ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Varank, deprem sonrası devreye aldıkları cazibe merkezi programıyla bu bölgede daha nice yatırımları görmeye devam edeceklerini söyledi. Bakan Varank, ülkenin geçmişte koalisyonlarla hiçbir yere gidemediğini aktararak, "Türkiye'nin hak ettiği hizmetlerle yoluna devam edebilmesi için önümüzde önemli bir dönemeç var. 14 Mayıs'ta gerçekleştireceğimiz seçimler Türkiye'nin rotası, yatırım, üretim, istihdam ve ihracatta mı kalacak? Kendi kendimize yeten bir ülke olmayı başaracak mıyız? Yoksa kirli pazarlıkların gölgesi koalisyon tartışmaları bu ülkenin üstüne bir kabus gibi mi çökecek? Bunun kararını biz 14 Mayıs'ta vereceğiz. Bu ülke geçmişte koalisyonlarla hiçbir yere gidemedi. Koalisyon dönemleri, kaos ve kargaşadan yokluk ve sefaletten başka bu ülkeye hiçbir şey getirmedi" diye konuştu.

'KARŞIMIZA DİKİLİP, BEL ALTI SİYASET YAPTILAR'

Bakan Varank, üretmenin derdinde olduklarını vurgulayarak, birilerinin sürekli yapılan işlerin karşısında olduğunu söyledi. Yapılan yerli ve milli atılımlardan da bahseden Bakan Varank, "Birileri hep bizim karşımıza dikildi ve öyle bel altı siyaset yaptılar ki hiçbir rasyonel cümle kurmadan, hiçbir fikir üretmeden, biz ak dediysek onlar kara dedi. Biz güzel dediysek onlar çirkin dedi. Yaptığımız her işi karalamaya çalıştılar. Şimdi ben meydan meydan geziyorum. Vatandaşlarımıza soruyorum. Biz eğer onların aklıyla hareket etseydik, bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak katma değerli üretimle bu ülkeyi kalkındıracak projeleri başarabilir miydik? Bakınız buraya neyle geldik? Türkiye'nin otomobiliyle geldik değil mi? İlk günden itibaren neler dediler hatırlıyor musunuz? 'Siz bizi kandırıyorsunuz. Bunun fabrikası nerede' dediler. Temelini attık, bunlar fay üstüne fabrika kuruyorsunuz, bu fabrika bitmez dediler. Fabrikayı bitirdik, bunun üretim bantları yok, siz bizi kandırıyorsunuz dediler. Arabalar yollara çıkmaya başladı. İşte Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımızın aracı burada. Dediler ki siz bunu birkaç tane İtalya'dan getiriyorsunuz. Aslında üretimi burada yapmıyorsunuz. O kadar cahiller ki o kadar üretimden anlamıyorlar ki Türkiye'den Türkiye'deki otomotiv endüstrisinden o kadar haberleri yok ki ben sonunda şuna kanaat getirdim. O kadar Türkiye'yi bilmiyorlar ki Gemlik'i İtalya'da zannediyorlar. Ama Gemlik, Bursa'da, Türkiye'de. İşte bu otomobil orada üretiliyor. Peki, samimiyetle soruyorum. Biz onların aklına uysaydık, şu anda Türkiye'nin otomobili olur muydu? Olmazdı. Bakınız Karadeniz'de gaz arıyoruz dedik, bulacağız dedik. İmkanlarımızı seferber ettik dedik. Dalga geçtiler mi bizle? Sürekli gaz buluyordunuz. Ne oluyor dediler mi? Gazı bulduk mu, bulduk. Karayla buluşturduk mu, buluşturduk. İşte bu ay vatandaşlarımız fatura ödemiyor. Bizimle dalga geçenler utanırlar mı, utanmazlar. Bir yıl boyunca 25 metreküp doğal gaz hanelerde bedava olacak. İşte biz bulduğumuz refahı vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Ama bunların aklına uysaydık gaz keşfedebilir miydik, keşfedemezdik" açıklamasında bulundu.

'ESKİ TÜRKİYE KALINTILARI TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GÖNDERİLECEK'

Bakan Varank, Meral Akşener'in meclis kürsüsünden fırlattığı mermi kovanları ile ilgili de konuşarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eski Türkiye kalıntısı bir siyasetçi var. Kendisi bu aralar oldukça sinirli, ekranlardan izleyebiliyorum. Ama siniri nasıl geçer bilmiyorum. O kadar sinirli konuşmalar yapıyor ki, meclis kürsüsünden sağa sola mermiler fırlatıyor. Cumhurbaşkanımıza biliyorsunuz papatya çayı içmesini tavsiye etmişti. Ama o kadar sinirli konuşuyor ki bırakın papatya çayı içmeyi papatya tarlasını yese sanki Meral Akşener'in siniri geçmeyecekmiş gibi sert konuşmalar yapıyor. Ne diyor biliyor musunuz? Geçen gün vatandaşların en rahat ettiği dönem koalisyon dönemleriymiş. Yerseniz, Gaziantep burada. Gaziantepli sanayici o dönemleri gayet iyi biliyor. Meral hanım bakanlık koltuğunda otururken bu ülkede terör kol geziyordu. Mafya ve medya siyaseti dizayn ediyordu. Milletimiz devalüasyonlarla bitmek bilmeyen krizlerle boğuşuyordu. Bunların şimdi yapmak istediği nedir biliyor musunuz? Türkiye'yi tekrar o günlere döndürmek, 90'lara döndürmek. Türkiye'yi medyaya, mafyaya, yokluğa, krizlere teslim etmek. Gazı keşfettik, Togg'umuzu yaptık, İmece'mizi uzaya gönderdik. TCG Anadolu'yu işte denizlerimizde yüzdürüyoruz. Bunlar sadece örnekler. Şu 21 yılda yaptıklarımızı sıralasak, saymakla bitmez. O kadar bel altı çalışıyorlar ki, bakınız Gabar'da Türkiye'nin mevcut üretiminden daha fazla bir petrol keşfi yaptık. Ama arkadaşlarımızla konuştuk dedik ki ya bunlar o kadar bunun aleyhine konuşacaklar ki acaba seçim öncesinde bunu açıklamasak mı? Şimdi bu itibarsızlaştırmayı oluşturmak, vatandaşlarımızın aklını bu kadar karıştırmak, bu kadar iftirayla, yalanla siyaset yapmak bu ülkeye müstahak mı? Ama biz inanıyoruz ki vatandaşlarımız, aziz milletimiz 14 Mayıs'ta doğru kararı verecek ve bu eski Türkiye kalıntılarını inşallah tarihi çöplüğüne gönderecek."

Konuşmaların ardından Bakan Varank, boru hattına ilk kaynağı yaptı.

Kadir GÜNEŞ- Ahmet ATMACA/GAZİANTEP, -


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title