Haberler

Bakan Tunç'tan kedi Eros'u öldüren İbrahim Keloğlu için verilen tahliye kararına ilk yorum

Güncelleme:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kedi Eros'u asansörde vahşice öldüren İbrahim Keloğlan için verilen tahliye kararını değerlendirdi. Bakan Tunç, "Verilen ceza, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadarki en yüksek cezadır" dedi.

İstanbul Bahçeşehir'de Eros adlı kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında yeni karar açıklandı. Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığın 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını karar verdi. Ancak iyi hal indirimi uyguladı, ceza 2 yıl 6 ay hapse çevrildi. Mahkeme ayrıca savcının tutuklama istemine uymadı, tahliye edilen sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı koydu.

TAHLİYE KARARI BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Kedi Eros'u asansörde vahşice katleden İbrahim Keloğlan için verilen tahliye kararı kamuoyunda büyük tepki çekerken, adliye koridorlarında kararı bekleyen kalabalık grup "Katil İbrahim Keloğlan" sloganları ve alkışlarla protesto gösterisinde bulundu.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN DİKKAT ÇEKEN DEĞERLENDİRME

Sosyal medyada büyük tepki çeken kararla ilgili değerlendirmede bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X platformunda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "İstanbul Başakşehir'de #Eros isimli kedinin öldürülmesi nedeniyle açılan kamu davasında sanık hakkında verilen hapis cezası hükmünün açıklanmasının geriye bırakılması kararına karşı Cumhuriyet Başsavcılığınca itiraz edilmişti.

"YURT DIŞINA ÇIKIŞI YASAKLANMIŞTIR"

İtirazın, Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek kararın kaldırılması sonrasında yapılan yargılamada sanık hakkında alt sınırdan uzaklaşılarak 2 yıl 6 ay #hapiscezası verilmiştir. Ayrıca sanık hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanmasına karar verilerek yurt dışına çıkışı yasaklanmıştır.

"HER CANLININ YAŞAM HAKKI KUTSALDIR"

Verilen ceza, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadarki en yüksek cezadır. Her canlının yaşam hakkı kutsaldır. Can dostlarımıza karşı yapılan her türlü kötü muamelenin karşısında olmayı sürdüreceğiz."

Bakan Tunç'tan kedi Eros'u öldüren İbrahim Keloğlu için verilen tahliye kararına ilk yorum

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

İbrahim Keloğlan Yılmaz Tunç Keloğlan kedi Güncel Haberler

500

Yorumlar (19)

İbrahim Akrancı:

İnsan kediden daha değerlidir yapmış bir hata affedin adamı

17
282
yanıtYanıtla
kara denizli:

sizin gibi psikopatların yüzünden Bunlar gerçekleşiyor zaten. ??????????

yanıt1
yanıt0
Gökmen Koç:

İbo o kedi kadar değerin yok bolum

yanıt25
yanıt3
Onur Yener:

Bu karara tepki gösterenler aynı tepkiyi bir kişiyi öldürüp 4 kişiyi yaralayan 17 yaşındaki gence ve onu yurtdışına kaçıran yazar annesine gösterebildi mi, gösteremez çünkü onlar laik, çağdaş ve aydın....

yanıt0
yanıt2
Nazan Fidan:

yatmalı. Ancak yatarsa bu dedikleriniz kabul görür.

55
3
yanıtYanıtla
Ahmet Araç:

Kediye böyle vahşice ve canice ökdüren birisi asla insan değildir. Fakat daha yeni geçtiğimiz aylarda onca küçük çocuklar ağır yaralandı köpekler yüzünden nerede bu vatandaşın sesi o zaman ben bunu anlayamadım küçücük bir çocuk daha mı değersiz yani

43
9
yanıtYanıtla
Yılmaz ökmen:

Zulüm nerde varsa Adalet orda gerekli Adaletin bittiği yerde vicdan adaleti başlar

yanıt16
yanıt0
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

ADALET SOKAKTA SAĞLANIR merak etmeyin.

33
2
yanıtYanıtla
süleyman üstün:

tırnakçı herseye muhalifsin

yanıt0
yanıt4
kara denizli:

Geciken Adalet Adalet değildir. ??????????

30
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title