Haberler

Fatih Keleş'in deste deste para saydığı görüntülerle ilgili hükümet kanadından ilk yorum

Güncelleme:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İBB Başkanı İmamoğlu'nun en yakınındaki isimlerden biri olan İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in deste deste para saydığı görüntüler hakkında konuştu. Bakan Tunç, "Bu konuda leyhte ve aleyhte çok beyan var. Soruşturma başlatıldı, bağış yapılmasının da kuralı var. Görüntülerdeki kişilerin ifadeleri alınmaya başladı. Bir kara para varsa tüm bunlar ortaya çıkacak " dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bazı sosyal medya hesaplarında CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili resen soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. İnfial yaratan para sayma görüntüleriyle ilgili bir açıklama da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

"İFADELER ALINMAYA BAŞLANDI"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun en yakınındaki isimlerden biri olan İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in deste deste para saydığı görüntüler hakkında konuşan Tunç şunları söyledi: "Dün sosyal medya ve bazı basın kuruluşlarında bu görüntüler yayınlanınca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir adli soruşturma başlattı. O görüntülerdeki kişilerle ilgili ifadeler alınmaya başlandı.

"LEHTE VE ALEYHTE ÇOK BEYAN VAR"

Bu sayılan paraların kaynağı nedir? Bir açıklama yapıldı, partiye yapılan bağış olduğu söylenildi. Bağışın da kuralları var, siyasi partiler kanununa göre bağışın şekli miktarı bellidir. Yani savcılık bu paranın kaynağını elbette ki soracaktır. Tereddütleri ortadan kaldıracak bir soruşturma gerçekleştirecektir. Lehte ve aleyhte çok beyan var.

Bakan Tunç: Soruşturma başlatıldı, bağış yapılmasının da kuralı varİBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş

"BİR KARA PARA VARSA ORTAYA ÇIKACAKTIR"

Eğer bir suç varsa, bir kara para varsa tüm bunlar ortaya çıkacaktır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız bu konuda soruşturmayı başlatmıştır. Suç unsuru var mı yok mu tüm bunlar soruşturma neticesinde ortaya çıkacaktır. Bunu da biz titizlikle takip ediyoruz."

Bakan Tunç: Soruşturma başlatıldı, bağış yapılmasının da kuralı var

İMAMOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Öte yandan; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da para sayma görüntülerine ilişkin sessizliğini bozdu. Genel başkanlık seçiminde delegelere ödendiği öne sürülen paraların İstanbul CHP İl Binası'nın satın alması sürecinde ödenen paralar olduğunu ifade eden İmamoğlu, "Seçime 20 gün kala İstanbul CHP İl Başkanlığı'nın satın alma sürecindeki bir hukuk ofisinde yapılan bir işlemin, ki orada benim çok değer verdiğim siyasi yol arkadaşlarım var o görüntüde... O görüntü üzerinden siyasi yaygara çıkarmaya çalışanların kötülükçü akılları var. Bu yaygara ile servis edilmesi... Bunu tabi birkaç meczubun 'Buradan Ekrem'e ne sıçratır nasıl bir leke, iz bırakırız' anlayışıyla koca koca kanallarda bir yerinden 'Ekrem'e çamur sıçratma' çabası içinde oldular. Bunlar alıştığımız şeyler... Bunlar kul hakkı yemekten imtina etmeyen, kumpasla seçim kazanmaya çalışanlar. Allah memleketimizi de, beni de bu insanlardan korusun. Zannediyorlar ki; Ekrem yılacak. Yılmaz. O, bir avuç insanı süründüre süründüre yıldıracak, göreceksiniz" şeklinde konuştu.

Bakan Tunç: Soruşturma başlatıldı, bağış yapılmasının da kuralı var

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Genel başkanlık seçiminde delegelere ödendiği öne sürülen paralarla ilgili bir açıklama da CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılmıştı. Yapılan açıklamada, "Söz konusu görüntüler şu an Sarıyer ilçesi sınırlarındaki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınmasıyla ilgilidir. Açıklamada sunulan evrak da bunun kanıtıdır. Evrakın düzenleme tarihi 9 Aralık 2019'dur. Güvenlik kamerası görüntüleri, her ne kadar 10 Aralık 2019'u gösterse de gerçek tarih evraktan da anlaşılacağı üzere 9 Aralık 2019'dur. 4,5 yıl sonra servis edilen görüntülerin amacı kuşkusuz CHP ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik olumsuz algı yaratma çabasıdır. Hele hele 4,5 yıl önceki olayı 4 Kasım 2023 tarihinde yapılan CHP Kurultayı ile ilişkilendirmek eşyanın tabiatına aykırıdır. Güvenlik kameraları görüntülerinin kayda alındığı yer CHP İstanbul İl Başkanlığı binası değil, mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan'ın avukatlık ofisidir. Bu görüntüleri söz konusu avukatın bilgisi dahilinde sızdırıldığı alenidir" ifadelerine yer verildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Fatih Keleş Yılmaz Tunç Hükümet Fatih Spor Güncel Haberler

500

Yorumlar (36)

Sadık:

Eko üç gün düşündü ve sonunda kargaların bile inanmayacagı bir yalan attı.

93
225
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Ekoyla özgür guinnese qirecek,yalanı ondan sölüyolar

yanıt61
yanıt96
Sezgin Sezgin:

Yalan olan ne?

yanıt13
yanıt11
Onur Yener:

Biz yalan söylemeyi İmamoğlundan öğrendik...

yanıt4
yanıt4
muhammet demirkapı:

İBB bütçesi ve Eko’nun mal varlığı emeklilere dağıtılsın :D tüm sorun ortadan kalkmış olur

48
134
yanıtYanıtla
KARAYEL:

Gemicikleri satsinlar dahada cabuk sorun cözülür

yanıt63
yanıt33
Haci Taştan:

Haklisin butun siyasetcilerin 20 yasinda gemi sahibi olanlarinda mal varliklari hazineye devredilmeli

yanıt11
yanıt2
Tunga T:

Ayakkabı kutuları ne olacak

131
32
yanıtYanıtla
Soner Aydın:

Tunga.orayı karıştırma o mesele bitti

yanıt12
yanıt36
Hsn:

Kılıçdaroğlu seçim öncesi onların Erdoğana kumpas olduğunu açıkça söyledi,sen algı çabalarına devam et kitlen yiyebilir

yanıt5
yanıt7
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title