Haberler

Bakan Soylu'dan Sinan Ateş suikastı açıklaması: Bir kişimiz var, baskınlar yaptık bulmaya çalışıyoruz

Güncelleme:

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Soruşturma kapsamında 13 kişi tutuklanırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı canlı yayında cinayete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu, "Olayın failleriyle ilgili herhangi bir bilinmezlik söz konusu değil. Bir kişimiz var. Onu da birçok yere baskın yaptık, bulmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Ankara'da 30 Aralık 2022 günü sokak ortasında kurşunlanan ve yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in ölümüyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Cinayetle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 13 kişi tutuklandı.

"TÜM CİNAYETLERDE OLDUĞU GİBİ BU OLAYDA DA TİTİZLİKLE ÇALIŞTI"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 TV'nin canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu. Soylu, Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soru üzerine, Türkiye'nin tüm cinayetlerde olduğu gibi bu olayda da titizlikle çalıştığını vurguladı.

"DEVLETİN GÖREVİ BU İŞİN FAİLİNİ BULUP ÇIKARMAKTIR"

Sosyal medya üzerinden olayla ilgili fail oluşturmaya çalışanların olduğuna dikkati çeken Soylu, "Devletin görevi, bu işin failini bulup çıkarmaktır. Şu ana kadar da olayın organize edeni yani azmettireni dahil olmak üzere, taşıyıcıları dahil olmak üzere bütün araştırmalar yapıldı. Tutuklanması gerekenler, savcılık, hakim kendi kararıyla beraber bunları tutukladı. Bütün araştırmalar, özel bir ekiple beraber hala yürütülüyor" bilgisini verdi.

"BİR KİŞİMİZ VAR, BASKINLAR YAPTIK BULMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Soylu, olayı siyaset alanına çekmeye çalışanların olduğuna işaret ederek, "Şu ana kadar olayın failleriyle ilgili herhangi bir bilinmezlik söz konusu değil. Bir kişimiz var. Onu da birçok yere baskın yaptık, bulmaya çalışıyoruz. Nasıl ötekisini bulup getirip adalete teslim etmişsek bunu da bulacağız, adalete teslim edeceğiz. Bütün bu ifadelerden, bütün bu organizasyondan, bütün hadiseyi de adaletin önüne koymuş olacağız ve bu konudaki gerekli kararlar da ortaya çıkmış olacak" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Sinan Ateş Türkiye Ankara Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

bekir yapici:

her zamanki gibi saftiriklere masallar halk artik cevirdiginiz dolaplari laf kalabaligi yaptiginizi topu sürekli taca attiginizi biraz baskiyi görünce millet bayrak sakarya edebiyati moduna gectiginizi görüyor yalan yanlis ve iftira söylemlerden vaz gecin mert dürüst olun görevinizin hakkini verin bizlerde sizi alkisliyalim.

32
10
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Pkk yı bitirme noktasıne getiren Süleyman Soylu Reis Şehidimizin katilleri hain Fetöcüleri de adalete teslim edecektir.

8
21
yanıtYanıtla
Furkan Teke:

Maşaları değil, asıl suçluları, bu cinayetin siyasi ayağının yakalanmasını istiyoruz sayın bakanım.

22
6
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Bu sefer konuyu örtbas edip kapatamadilar. Sebebi hiç ummadiklari kesimden olaya sahip çıkmaları oldu. Aslında çok iyide oldu. Millette sahip çıkıp tepki verdi. Bu konu kapanmaz ve kimse kapatma gücünede sahip değil. Millet artık gerçek olanı bilmek istiyor.

21
5
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bana göre olayın faili kesinlikle yakalanamayacak veya sağ olarak ele geçirilemeyecek çünki bu iş büyük başlara kadar uzanıyor

17
3
yanıtYanıtla
Feyzullah Atçı:

ALLAH Süleyman soylu dan bin kez razı olsun. Terörü bitirdi mi bitirdi uyuşturucu baronlarının ayaklarını kırdı mı kırdı ALLAH Bakanımızı başımızdan eksik etmesin

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title